iPhone 5'in işlemcisi kafaları karıştırıyor

CHIP Online
17-09-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5'de nasıl bir işlemci kullanıldığını kimse çözemiyor... Ancak bir kişi çözmüş olabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... stiriyor_35947.html

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

Apple'ın iPhone 5'de kullandığı işlemci konusundaki tartışmalar devam ediyor, zira şirket kullandığı işlemcinin saat hızı, mimarisi gibi teknik detaylara tanıtımda değinmiyor. Son bir raporda yer alan iddiaya göre iPhone 5'in işlemcisi, ARM'nin Cortex A15 mimarisini temel almıyor; bunun yerine özel bir ARMv7 çekirdeği ile çalışıyor.


Geçen hafta bazı analistler ve uzmanlar, Apple'ın en yeni iPhone'unun A6 işlemcisinin ARM'nin çift çekirdekli Cortex-A15 çipini temel aldığını iddia etmişlerdi. Ancak AnandTech'den Lal Shimpi'ye göre A6, "ARMv7 tabanlı özel işlemci tasarımını kullanan ilk Apple SoC'si (çip üzerinde sistem)" ve Apple'ın kendi üretimi çekirdeklere sahip. Shimpi şöyle devam ediyor: "İlk olarak Apple'ın A6 SoC'sinin çift ARM Cortex A15 çekirdeği taşıdığını düşünmüştüm. Ancak anlaşılıyor ki yanıldım - ancak bu hoş bir sürpriz oldu."


"A6, aslında ARMv7 tabanlı işlemci tasarımını kullanan ilk Apple SoC'si. İşlemci çekirdekleri, ARM IP'den "sıradan" A9 ve A15 tasarımını temel almıyorlar ve Apple tarafından tasarlanmışlar."


iPhone 5, 21 Eylül tarihinden itibaren sevk edilmeye başlanacak. Telefon test edilir edilmez işlemci (ve fazlası) konusundaki belirsizlikler de ortadan kalkacak.

Tüm Konu: iPhone 5'in işlemcisi kafaları karıştırıyor

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

Kaynak: www.chip.com.tr