iPhone 5C detaylı testte!

CHIP Online
23-09-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın plastik gövdeli yeni cebi iPhone 5C'yi A'dan Z'ye test ettik! İşte "ucuz iPhone..."

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iphone-5c-detayli-testte_42800.html

Resimlerle: iPhone 5C'nin rengarenk dünyası

&lt;span style="text-decoration: underline;">iPhone 5S testi için tıklayın...</span>


iPhone 5C, Apple'ın "üst seviyede kalitede" tasarımı bir kenara bırakarak biraz daha hesaplı tasarıma geçmesi itibariyle bir ilke imza atıyor. Ancak sonda söyleyeceğimizi en baştan söyleyelim, iPhone 5C pek "ucuz" bir cihaz değil; sadece iPhone 5S'ten biraz daha hesaplı.


Yurt dışı fiyatları 550 dolardan başlayan iPhone 5C'nin Türkiye fiyatının 1.000 TL'den düşük olma ihtimali yok denecek kadar az. Yurtdışı fiyatları arasında karşılaştırma yaptığımızda Galaxy S4, HTC One, Lumia 925 ve Xperia Z gibi cepler, iPhone 5C'den daha ucuz kalıyorlar. Dolayısıyla iPhone 5C için 2.000 TL'ye yaklaşan bir fiyat, bizi çok şaşırtmayacak.


iPhone 5C'nin polikarbonat gövdesi için yeşil, sarı, pembe, mavi ve beyaz gibi renk seçenekleriniz var. Plastik gövde bizce iPhone 5C'yi biraz oyuncağa benzetmiş, onu uzaktan bir oyuncak telefonla karıştırmanız mümkün (en azından elimize geçen yeşil modeli). Ancak iPhone 5C'nin elinizdeki hissiyatı oldukça iyi - bunda plastik kasanın altında gizli bulunan metal çerçevenin desteğinin olduğunu düşünüyoruz. Metal çerçeve iPhone'un kasasını güçlendirmenin yanında anten görevini de üstlendiğinden, onu "yanlış tuttuğunuz için" sinyal sorunlarıyla karşılaşma olasılığınız oldukça düşük.


Tüm Konu: iPhone 5C detaylı testte!

Resimlerle: iPhone 5C'nin rengarenk dünyası

Kaynak: www.chip.com.tr