iPhone 5C ve iPhone 5S'i yakından tanıyın!

CHIP Online
11-09-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone bombaları bir bir patladı: İşte iPhone 5C ve 5S hakkında bilmeniz gereken her şey!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ip ... -taniyin_42568.html

Resimlerle: iPhone 5S'ten fotoğraflar!

Güncelleme: iPhone 5S'i elimize aldık ve denedik! İlk iPhone 5S yorumumuz için tıklayın.


Apple ve teknoloji meraklıları için büyük gün nihayet geldi ve sayısız sızıntı, saat 20.00'da başlayan Apple iPhone etkinliğinde sonunda gerçeğe tam anlamıyla dönüştü. Plastik kasalı iPhone 5C yani "ucuz iPhone" ve Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 5S artık gerçek.


Etkinlikte daha önce tanıştığımız iOS 7'de detaylarıyla tanıtıldı. Apple, yeni işletim sisteminin 18 Eylül'den itibaren ücretsiz olarak iPhone 4 ve üzerine, iPad 2 ve üzerine, iPad mini'ye ve beşinci nesil iPod Touch'a sunulacağının müjdesini verdi.


iPhone 5C'de neler var?


iPhone 5'e benzer teknik özelliklere sahip olan iPhone 5C, oldukça güçlü bir telefon olmasına rağmen orta-seviye ceplerin fiyatlarına yakın bir fiyata satılacak. Apple bu kez iPhone 5'in fiyatını düşürmek yerine onu piyasadan geri çekerek yerine iPhone 5C'yi yerleştirecek.


iPhone 5C ile aynı işlemciye, yani A6'ya sahip iPhone 5C, 8 megapiksel kamerayla geliyor. Çizilmelere karşı plastik kasa için 5 farklı renk seçeneği olacak. Tek parça plastik, Apple'ın sade tasarımından ödün vermiyor. 4 inç'lik Retina ekrana sahip iPhone 5C'nin ekran çözünürlüğü 1136x640 ve cihaz, elbette Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 7'yle çalışıyor.


iPhone 5C'deki kamera, iPhone 5S'teki yeni kameraya değil geçen senenin iPhone 5'indeki kameraya sahip, ancak telefon 720p çözünürlüklü görüşmelere izin veren yeni FaceTime HD ön kamerayla geliyor. Plastik kasanın altında anten görevi gören, alüminyumdan oluşan bir tabaka bulunuyor.


iPhone 5C'nin rengarenk dünyası galerimizde!


iPhone 5C, söylentilerin aksine sadece Çin'de değil, diğer ülkelerde de satışa sunulacak. Cihazın yurtdışındaki iki yıllık kontratlı fiyatı, 16GB'lık sürüm için 99 dolar; 32GB'lık sürüm içinse 199 dolar olacak.


<span style="text-decoration: underline;">Apple'ın asıl bombası iPhone 5S ve fazlası, haberimizin sonraki sayfalarında.</span>


Tüm Konu: iPhone 5C ve iPhone 5S'i yakından tanıyın!

Resimlerle: iPhone 5S'ten fotoğraflar!

Kaynak: www.chip.com.tr