iPhone 5S sürpriz yapabilir!

CHIP Online
13-08-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5S'te olmayacağına kesin gözüyle bakılan özellik, geçici bir çözümle herkesi şaşırtabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... apabilir_42020.html

Resimlerle: iPhone 5S böyle olur mu?

&lt;span style="text-decoration: underline;">iPhone 5S'in 10 Eylül'de tanıtılacağının açıklanmasının</span> ardından spekülasyonlar hızlandı. Yeni iPhone'da parmak izi okuyucunun bulunup bulunmayacağı sorusu zaten en çok merak edilenler arasındaydı ama yeni iddialar, yeni ipuçlarını da beraberinde getirdi. 


Apple, iPhone'da kullanmak için yeni bir parmak izi okuma teknolojisinin patenti için başvurmuştu. Bu patentle parmak izini ekran üzerinden okumak mümkün olacak. Ancak Apple'ın yeni teknolojiyi 10 Eylül'e yetiştirme şansı yok. iPhone kullanıcıları ise uzun zamandır rakip telefonlarda bulunan parmak izi okuma özelliğinin iPhone'da da bulunmasını istiyorlar. Bu nedenle Apple'ın iPhone 5S için geçici bir çözüm üretmiş ve standart parmak izi okuyucularını telefona adapte etmiş olabileceği konuşuluyor. Bu amaçla, cihazın Home tuşunun üstüne bir parmak izi okuyucunun yerleştirilmiş olabileceği iddiası en çok kabul gören çözümler arasında geçiyor.


Home tuşunun elmastan sonra en sert materyallerden biri olan safirden yapılmış olması ve çizilmelere karşı dayanıklı olması da onu parmak izi okuyucuyu yerleştirmek için en uygun yer yapıyor.


Apple'ın, parmak izi okuyucusu yerleştirmek için telefonun alışılagelmiş tasarımında köklü bir değişiklik yapmış olabileceği de konuşuluyor ancak bu ihtimale çok şans verilmiyor. Zira Apple sadece bir telefon modeli sonra, ekran üzerinden parmak izi okuma teknolojisine geçiş yapacak. Bu sırada klasik tasarımını da bozmak istemeyebilir.

Tüm Konu: iPhone 5S sürpriz yapabilir!

Resimlerle: iPhone 5S böyle olur mu?

Kaynak: www.chip.com.tr