iPhone 6, ABD'deki tek küçük telefon...

CHIP Online
13-10-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tek elle kullanableceğimiz büyüklükte, gerçekten güçlü bir akıllı cep bulmak... Hiç kolay değil!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... -telefon_50074.html

Resimlerle: iPhone 6'da saç koparma "#HairGate" sorunu!

Akıllı telefonların yükselişiyle aynı doğrultuda ilerleyen bir şey daha var: Ekran boyutları. Ancak küçük de bir problem var. Çoğumuzun elleri, bir iki sene öncesine göre aynı boyutta.


İyi bir telefon satın almak istiyorsanız, çoğunlukla büyük ekranlı olanlara bakmanız gerekiyor. Amerika Birleşik Devletleri'ne baktığımızda durum, tam da böyle. "Küçük" ekranlı, iyi bir telefon istiyor ve ABD'de yaşıyorsanız, elinizde kalan tek seçenek Apple'ın iPhone 6'sı.


Geçen sene çıkan Moto X, iPhone 6'yla aynı ekran boyutuna sahipti ve bu ekran boyutu bizce gayet iyiydi. Ancak bu sene karşımızda 5.2 inç'lik hantal bir Moto X var. Bir senelik Nexus 5 de iPhone 6'yla benzer boyuta sahip, ancak görünüşe bakılırsa selefi, 5.9 inç'lik dev bir tabaka olacak. Samsung'u Galaxy S5'i de bir önceki senenin S4'üne göre daha büyük.


Sony'nin Xperia Z3 Compact'ı ABD'de satışa sunulmuş olsaydı, ülke Android işletim sistemini kullanan, makul boyutlu bir seçeneğe sahip olacaktı. Telefonlarda hiç bir zaman olmadığı kadar büyük, parlak, güçlü, büyüleyici tasarımlara sahip seçeneklere sahip olduğumuz doğru. Ancak yakında Türkiye'de de iPhone 6 ile devasa telefonlar arasında seçim yapmak zorunda kalırsak, şaşırmamamız gerekiyor.

Tüm Konu: iPhone 6, ABD'deki tek küçük telefon...

Resimlerle: iPhone 6'da saç koparma "#HairGate" sorunu!

Kaynak: www.chip.com.tr