iPhone 6'nın zengin LTE seçenekleri

CHIP Online
20-09-2014, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın yeni iPhone 6'ları, bağlantı konusunda bu zamanının ötesinde ki özelliklerle geliyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... enekleri_49578.html

Resimlerle: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

Apple, iPhone 6 modellerindeki LTE band sayısını 20'ye çıkararak kablosuz teknoloji ile veri aktarımı konusunda yeni bir yolun önünü açmış oldu. Bundan sonrası ise, mobil operatörlerin gerekli işlemleri gerçekleştirip, bu bağlantı yöntemini gerçeğe çevirmelerini bakıyor.


Temmuz sonunda, 111 ülkede 318 LTE ağı bulunmaktaydı. Ancak bütün bu ağların tabletlerle akıllı telefonlara bağlanmalarındaki teknik sorunlar nedeniyle, bu ağların büyük bir kısmı sanal adalardı. iPhone 6 ve 6 Plus sayesinde ise bu sorun aşılmış durumda. LTE'nin gelişimini izleyen GSA'nın başkanı Alan Hadden bu durumun gözüktüğünden daha önemli olduğunu çünkü yeni iPhone'ların sadece var olan genel frekansları değil, 700MHz gibi gelecek olan frekanslarını da desteklediğini söylüyor.


Yeni iPhone'larda ise iki farklı 16 ve 20 band olmak üzere LTE ayarı sunulmakta. iPhone 5S ve 5C'nin sadece 7 band'e kadar düşen sürümlerinin olduğu düşünülürse, bunun büyük bir gelişim olduğunu söylemek mümkün. Band sayısının 7'ye düştüğü bölgelerde iPhone 6 ve 6 Plus alan kişilerinse oldukça şanslı olacağını söylemek mümkün. Apple'ın LTE internet sitesinde yazana göre, Avrupa'da satışa girecek olan 20-band model telefonlar Japonya ve ABD'de de çalışacaklar. Ayrıca bu modeller TD-LTE ile de uyumlular ve bu yüzden de Çin, Hindistan, Brazilya'da ve Afrika'nın bazı bölümlerinde çalışabilecekler.


Verizon Wireless, AT&T ve T-Mobile'ın satacakları cihazlar, 16 bant genişliğine sahip olacaklar ve bu sayı da daha önce sattıkları iPhone 5S ve 5C modellerinden 5 daha fazla. Apple'ın eklediği bantlardan biri de 2600 MHz ve bu bant genişliği Brazilya, Hong Kong ve Avrupa'da en çok kullanılan bantlardan biri. Bunlar TD-LTE desteği sağlamıyorlar ancak Dünya'nın büyük kısmında kullanılabilecek kadar fazla bant genişliğine sahipler.


Ancak bütün bant genişliklerini telefonlara dahil etmek sadece ilk adımı oluşturuyor. Mobil operatörlerin ağların bir araya gelmesini sağlayan anlaşmaları yapmaları da gerekmekte. AT&T, DoCoMo, Orange, Swisscom, Telstra, TeliaSonera ve Vodafone gibi operatörler bu konuda başı çekmekteler ve bunların bazıları, Apple'ın bu geliştirmesinin uluslararası gezinmelere yardımcı olacağını düşünüyorlar.


Daha fazla LTE band desteği bulunması, daha fazla kullanıcının uluslararası alanlarda LTE hızlarından faydalanmasına izin veriyor ve bu durumunda pek çok kişinin işine yarayabileceği düşünülmekte...

Tüm Konu: iPhone 6'nın zengin LTE seçenekleri

Resimlerle: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

Kaynak: www.chip.com.tr