iPhone 6 Plus böyle testlerden geçiyor!

CHIP Online
27-09-2014, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, iPhone 6 Plus'ın "bükülme" sorunuyla ilgili şüpheleri gidermek için bakın ne yaptı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... -geciyor_49793.html

Resimlerle: Karelerle: iPhone 6, Türkiye'de satışa sunuldu!

iPhone 6 Plus'ın bükülebildiğinin ortaya çıkmasının ardından, çoğumuzun aklına şu soru takıldı: Apple, cihazlarını gerçekten gerekli fiziksel testlerden geçiriyor mu?


Apple, bu sorunun cevabını vermek için tesislerine bir grup gazeteciyi davet etti ve 15.000 iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı nasıl ezdiğini, büktüğünü ve üzerine ağırlık koyarak nasıl test ettiğini gösterdi. Wall Street Journal, Recode ve The Verge'ün raporlarına göre her telefon, 5 farklı testten geçiyor. Bu testlerden biri, telefonun ortasına farklı derecelerden basınç uygulamaktan geçiyor. Uygulanan ağırlık, 25 kilograma ulaşıyor.


Bu testin telefonun orta bölgesine yüzlerce kez ağırlık uygulanıyor. Bir sonraki test ise iki makinenin telefonu iki taraftan tuttuğu sırada cihazı 8.000 kez döndürmekten geçiyor. Laboratuvar testleriyle yetinmeyen Apple, telefonu gerçek hayattaki durumlara uygun testlerden de geçiriyor. Bunlar arasında telefonu dar bir pantolonun arka cebinde taşımak da var. Firma son olarak yüzlerce prototipi belirli çalışanlara vererek, cihazların gerçek hayattaki durumlarını test ediyor.


Apple'ın bükülen iPhone 6 Plus'larla ilgili şimdiye kadar sadece 9 şikayet geldiğini söylemesi, sorunun telefonunu aşırı zorlanmasından kaynaklandığı gösteriyor olabilir.


Tüm Konu: iPhone 6 Plus böyle testlerden geçiyor!

Resimlerle: Karelerle: iPhone 6, Türkiye'de satışa sunuldu!

Kaynak: www.chip.com.tr