iPhone'da Flash neden yok?

CHIP Online
09-05-2010, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eski bir soru ama yeni bir cevap: Adobe'nin CTO'su Steve Jobs'u yalandı; hem de ne yalanlama!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iphone-da-flash-neden-yok_19879.html

Resimlerle: Yeni iPhone'u parça parça ettiler!

Steve Jobs'un bir Flash hayranı olmadığı bilmeyen yok. Jobs, Flash'ı iyi çalışmadığı ve güvenlik sorunlarına sahip olduğu gerekçesi ile beğenmiyor. Fakat Adobe'nin teknoloji yöneticisi Kevin Lynch, Jobs'un asıl gerekçesinin bu olmadığını ileri sürdü. Lynch'e göre tam aksine Flash, iPhone'da çok iyi çalıştığı için yasaklandı...

San Francisco'da düzenlenen Web 2.0 Expo'da konuşan Lynch konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Apple'ın bizimle ilgili sorunu Flash'ın iPhone'da çalışmadığı olarak belirtildi ama çalışıyor. Aslında farklı platformlarda mükemmel şekilde çalışacak Flash uygulamalar yapabilirsiniz ve onların hoşuna gitmeyen de bu".

Lynch bu yasak üzerine, iPhone'lardaki jailbreak yöntemleri ile Flash'ın telefonda çalıştırılmasını destekleyip desteklemedikleri sorusunu ise şöyle yanıtladı; "Apple yasal oyunlar oynarken, biz teknoloji oyunlar oynayacak değiliz. Apple bizim yaptıklarımızı engellemek için yasal sözleşmesini değiştirdi... Bu farklı bir oyun. Bu şekilde engellenmişken teknolojilik çalışmalar yapmaya devam etmeyeceğiz".

Lynch ayrıca açık kaynak kodlu sistemlerin Apple'ı sonunda dize getireceğini düşünüyor; "Pek çok firmada meydana gelen yenilikler, tek bir firmada meydana gelenleri gölgede bırakacaktır".


Tüm konu: iPhone'da Flash neden yok?

İzleyin: Yeni iPhone: Galiba bu sefer gerçek!

Resimlerle: Yeni iPhone'u parça parça ettiler!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: iPhone'da Flash olmalı mı?