iPhone için sonun başlangıcı mı?

CHIP Online
07-05-2013, 14:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android tam gaz yoluna devam ederken iPhone için yolun sonu çok mu yaklaştı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... ngici-mi_40100.html

Resimlerle: iPhone'unuzdaki casuslar!

Apple, iTunes ile ciddi bir kâr elde ettiğini açıkladı. Ancak analist Toni Sacconaghi'ye göre, Apple'ın akıllı telefon satışlarında hatırı sayılır bir düşüş var. Sacconaghi, eğer Apple bu yaz farklı bir iPhone çıkartmaz ise, Eylül ayında tek rakamlı bir market payına kadar gerileyebileceğini iddia ediyor.

Apple'ın kendi yayınladığı rakamlardan yola çıkan Sacconaghi, yıl boyunca ortalama iPhone satışlarının yüzde 7 büyüdüğünü ancak akıllı telefon satışlarında yaşanan büyümenin yüzde 36 olduğunu söylüyor. Bu sonuçlara göre Apple'ın akıllı telefon marketindeki yıllık payı, yüzde 23'ten yüzde 17'ye düşmüş durumda ve bu, iPhone'un yıldan-yıla pazar payı tarihindeki en büyük gerileme.


Sacconaghi, Haziran ayına kadar durumun düzelmeyeceğini tahmin ettiğini açıklamasına ekliyor. Sacconaghi, Apple'ın üçüncü çeyrek mali raporlarının öncülüğünde tahminlerine devam ediyor ve bu çeyrekte 25 milyon iPhone satışı olacağını söylüyor. Bu sayılarla beraber, eğer pazar yüzde 30 büyür ise Apple'ın payı yüzde 12.3'e, eğer pazar yüzde 36 büyür ise Apple'ın payı yüzde 11.7'ye düşecek.


<span style="text-decoration: underline;">Peki ama tüm bu karamsar tahminler, Apple için gerçekten de yıkıcı bir durum yaşatabilir mi? Cevap, haberimizin ikinci sayfasında bulacağınız açıklamanın devamında gizli...</span>


Tüm Konu: iPhone için sonun başlangıcı mı?

Resimlerle: iPhone'unuzdaki casuslar!

Kaynak: www.chip.com.tr