iPhone-iPad için Apple lisanslı Aksesuar - Awetron

Electroturk
23-09-2014, 11:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2014

iphone ipad kullanıcılarının ta ki ios7 güncellemesinden bu yana başının belası haline gelen aksesuar uyarısı sorununa çözüm getiren lisanslı aksesuarlarla ilgili olarak maalesef tüketicinin de satıcıların da tam bir bilgisi yok.

Aslında bütün olay Apple'ın ligtining usb kablo kullanmasıyla beraber USB kablolarda özel bir konnektörü de kullanmaya başlamış olmasından ibaret. Bu konnektörlerin tek üreticisi Apple. Ve bu konnektörler sadece Apple aksesuarlarında ve Apple'ın lisans verdiği markalarda kullanılıyor. Daha önce B10 konnektör kullanılırken Apple geçtiğimiz aylarda C48 konnektöre geçiş yaptı.

Türkiye'ye çeşitli lisanslı markalar girdi ve çıktı. (Şu anda satışı yapılan en bilindik marka DEXIM) Türkiye'den çıkanların çıkış sebebi ise tüketicinin ve firmaların 10 TL lik 2 ay ömrü olan kopya kablo ile lisanslı ürün arasındaki farkı algılayamamış olması ve bu ürünlerin fazla rağbet görmemeleri. Bugün 50 cm orijinal Apple usb kablo 49 TL. Ancak 50 cm uzunluk yetersiz, prizden masaya bile uzamıyor. 2m orijinal kablo ise 79 TL civarında. Dexim'de 1m USB kablo 65 TL civarında. 2,1 A travel charger ise 100 TL civarında. Ancak Dexim ürünleri de piyasada sürekli bulunmuyor. 

Türkiye'ye yeni bir Apple lisanslı Alman markası girdi, Awetron. iki adet ürünü var Awe-101 usb kablo ve Awe-102 travel charger.

Awe-101, 100 cm uzunluğunda ve Apple'ın yeni C48 konnektörü kullanılmış. Hiçbir IOS güncellemesi bu ürünün hata vermesine sebep olamaz. Zira Apple standartlarında Apple lisanslı bir ürün. Fiyatı 50 TL civarında. 100 cm olmasına rağmen Apple'ın 50 cm ürünü ile hemen hemen aynı fiyat, Dexim'in 100 cm ürününden ise ucuz.

Awe-102 ise 2,4A ve 1A olmak üzere iki usb girişli ve aynı anda 3,4A output gücünde bir ürün. Yüksek output gücü dikkate alındığında şarz süresini kısalttığı ve tam dolum sağladığı anlaşılıyor. Aynı anda hem ipad hem iphone için kullanılabilir. iPhone 6Plus gibi yüksek batarya hacmine sahip bir cihaz için ise ciddi bir gereksinimi karşılamış. bu üründe de yine Apple C48 konnektör kullanılmış. Fiyatı 99 TL. Dexim'in tek usb portlu 2,1 A cihazından daha donanımlı ve onunla aynı fiyat. Apple'ın 1,5A adaptörünü ise kapasite olarak ikiye katlamış ve daha ucuz denilebilir.

Awetron ile ilgili bir kaç eleştiri de yapılabilir. Bir defa ürün yelpazesi kısıtlı. Daha çok ürünü Türkiye'ye sokulmalıydı. www.awetron.com adlı sitesinden görüleceği üzere çok daha şık usb kabloları var. Ayrıca 2m Usb kablo alternatifi de bulunmuyor ki artık bu da ciddi bir ihtiyaç. web sitesinden satış yapılmıyor, tüketici ürünü nerden bulabileceğini de tam olarak bilemiyor.

Tüm bunların özetlersek awetron  Türkiye pazarı için önemli bir ürün olabilir. Fiziken de test ettiğim ürünler oldukça başarılı. Umarım eksiklerini de giderir, herkese kolayca ulaşır.

Electroturk bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]