iPhone'lar Foxconn'un elinde "patladı!"

CHIP Online
24-04-2013, 14:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın en büyük iPhone üreticisi, elinde "patlayan" 8 milyon iPhone'un şokunu yaşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... -patladi_39961.html

Resimlerle: Android'i tamamen iPhone'a dönüştürün!

Apple adına Çin'de iPhone'ların üretimini yapan Tayvan firması Foxconn, milyonlarca birim iPhone'u etkileyen bir hata yapınca telefonlar elinde kaldı. Apple'ın kalite kontrol sistemine takılan 5 ila 8 milyon arası iPhone firmaya geri gönderildi.


China Business gazetesine açıklamalarda bulunan, kimliğini açıklamak istemeyen bir Foxconn çalışanı, "standartların çok altında olmaları ya da sorunlu çalışmaları" nedeniyle tüm bir partinin geri gönderildiğini iddia etti. Söz konusu partide tam olarak kaç telefon olduğu kesin değil. Ancak her bir telefonu 200 dolara üreten Foxconn'un zararının milyar dolar seviyesini aştığı, belki de 1,6 milyar dolara yaklaştığı tahmin ediliyor.


İddiaların kaynağı China Business, geri gönderilen partide hangi iPhone modelinin olduğu konusunda herhangi bir ipucu vermiyor. Eğer partide şu an satışı yapılmakta olan modeller yer alıyorsa, önümüzdeki günlerde iPhone satışlarında sorunlar görüldüğüne tanık olabiliriz. Apple geçen yılın ikinci çeyreğinde 35 milyon birim iPhone satışı yapmıştı.

Tüm Konu: iPhone'lar Foxconn'un elinde "patladı!"

Resimlerle: Android'i tamamen iPhone'a dönüştürün!

Kaynak: www.chip.com.tr