iPhone OS 4.0 ile yepyeni bir iPhone

CHIP Online
21-04-2010, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Multitasking, oyunlar, dosyalar... iPhone OS 4.0 ile gelen yepyeni özellikleri inceledik...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ipho ... r-iphone_19539.html


Resimlerle: Ve iPhone OS 4 hazır!

iPhone OS 4.0 final versiyona doğru adım adım ilerlerken, gelecek nesil iPhone'ların yetenekleri hakkında da ipuçları veriyor. Chip Online ekibi olarak, işletim sisteminin ilk betasını iPhone 3GS üzerinde sizler için test ettik ve teste damgasını vuran çoklu görev (multitasking), Folders (dosyalar), oyun merkezi ve posta merkezi gibi önemli iPhone yeniliklerini makalemizde açıkladık.

Yeni iPhone OS şüphesiz, Apple'ın gücüne güç katacaktır. Bunu kanıtlayan etkenlerin başında ise işletim sisteminin yeni versiyonuna 100'den fazla özelliğin eklenmesi geliyor. Çok sayıda ilavenin yanında, birden fazla programı aynı anda çalıştırmaya yarayan multitasking özelliği de göze çarpan özellikler arasında bulunmakta. Eleştirmenler ise bunun tam anlamıyla bir multitasking olmayacağının altını çiziyor. Çünkü arkaplanda çalışan uygulamaların yalnızca minimize olarak çalışması söz konusu. Açık durumdaki uygulamalar bir nevi donduruluyor ve en son durumunda yeniden başlatılıyor. Bir sonraki sayfada bu konuyu ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

Ayrıca uygulama koleksiyonunuz için "Folders" dosya merkezi, iPhone OS 4.0'da bulunan önemli ve gecikmiş bir yenilik diyebiliriz. Çünkü oldukça pratik. Ayrıca Apple, sonunda tüm mesajlar için merkezi bir posta kutusunu sisteme entegre etmeyi başarmış oldu. Bunların dışında çevrimiçi oyuncular için kamera ve bu tür ayarların yapılabildiği yeni bir Oyun Merkezi bulunuyor.

Tüm özellikler testte
Steve Jobs'un verdiği tüm sözleri tutması gayet iyi. Fakat multitasking, dosyalar, gelen kutusu ve bunun gibi özelliklerin pratikte nasıl olduğunu kendi gözlerimizle görmek istedik.

Bunun için önce yepyeni bir OS 4.0'ı bir iPhone 3GS'ye kurduk. İzlenimlerimizi makalemizin devamında görebilirsiniz. Fakat şunu önceden belirtmekte yarar var: 4.0 sürümünü kendi telefonunuzda çalıştırabilmek için final sürümü yayınlanana kadar beklemeniz gerek. Bu yaz yeni bir Firmware güncellemesi yapılarak, aynı zamanda 4.0 sürümünü yeni iPhone'larda göreceğiz.

Tüm konu: iPhone OS 4.0 ile yepyeni bir iPhone

Resimlerle: Ve iPhone OS 4 hazır!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce iPhone'da olması gereken başka özellikler var mı?