iPhone şikayetleri şimdi de mahkemeye taşındı

CHIP Online
20-11-2008, 16:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 3G ile ilgili şikayetler şimdi de mahkeme salonlarına taşındı. Peki ama nedir bu şikayetler?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iPho ... e-tasindi_9634.html

Resimlerle: Yeni iPhone 3G'nizle yapmanız gereken ilk 10 iş

Daha önce buradaki haberimizde de bahsettiğimiz gibi, ilk olarak Temmuz ayında bazı kullanıcılar iPhone 3G ile ilgili şikayetlerini Apple'ın forumlarında dile getirmeye başladılar. Şikayetler arasında özellikle ABD'de telefonun düzgün çekmiyor olması ve telefonun üzerindeki çizik ve çatlaklardan bahsediliyordu. Kısa zamanda forumlar yüzlerce mesaj ile doldu ve bir süre sonra da sebebi bilinmeyen bir şekilde Apple, forumdaki ilgili başlıkları kapattı. Tabii ki kullanıcılar aynı forum altında hemen yeni bir başlıklar açarak konuyu tartışmaya devam ettiler.

Fakat en sonunda bir kullanıcı konuyu forumlardan mahkemeye taşımaya karar vererek 23 sayfalık bir şikayet dilekçesi hazırladı ve Apple'a karşı iPhone 3G ile ilgili dava açtı. Dilekçede iPhone'un daha hızlı olacağı yönündeki vaadlerini karşılayamadığı ve kullanıcıları yanlış yönlendirdiğinden; telefonun hatalı üretilmiş olduğundan bahsediliyor.

Apple henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Tüm konu: iPhone şikayetleri şimdi de mahkemeye taşındı

Resimlerle: Yeni iPhone 3G'nizle yapmanız gereken ilk 10 iş

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: iPhone 3G'nin hatalı üretilmiş olduğunu düşünüyor musunuz?

Fattur
20-11-2008, 16:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

BEn şahsen düşünüyorum..
İçinden resimler falan da çıkmıştı hatırlarsanız..

uGuR.uK
20-11-2008, 18:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

al benden de o kadar, zaten ne ipod ne iphone nede 3g'si hicbir apple ürününü sevmedim bugüne kadar. bu adamlar rakiplerini aşşalayıcı reklam kampanyalarıyla adlarını duyurup bu tanınmış isim altında pahalı, gösterişli ama bi halta yaramayan ürünler satıyor. iphone'ları şıklık ve dokunmatik ekranın kolaylıgı acısından hoş ve kullanımı eglenceli, ama gerisi boş. ipod'ları desen acayip ucuk fiyatlarda ama onların yarısından bile daha az etikete sahip bir creative yada sony mp3 player cok daha kaliteli ve kullanışlı. çürük elma bunlar resmen...

frozen
21-11-2008, 00:22   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

HAHAHAHAHA !!!

bana o zaval okuyan zavallı arkadaşı şimdi görmek isterim işte. Görelim şimdi TIMES dergisinin akibetini, hani en yüksek memnuniyet? hani hız? hani kalite? hani standart?

Fanatikliği bırakın da şapkayı önünüze koyup eleştiri yapabilmeyi öğrenin. Resmen işe yaramaz bir alet. Sadece dokunmatik gelişme. Başka birşey değil. iphone hiç bir işe yaramayan son derece yetersiz özellikler ve tekel barındıran bir zengin oyuncağı.

Haksız mıyım? Açıklamamda var, okuyun o 23 sayfalık dilekçeyi. Elimdeki iphone, arıza çıkarttı, defalarca yeniden açıyor kendini. Dünyanın hatası, sesteki kalitesizlik. Dünyanın kusuru. Hatalı üretilmedi, Üretilmesi hata idi bence. Başka bir alette kullanılmalıydı. Multi-touch özelliği güzel birşey ama bu şekilde yalan ettiler.

Her zamanki gibi apple ve onun sahte müşteri memnuniyeti ayakları. Yemiyorlar artık apple. Vistaya yaptığını tecrübe edindi bilinçli kitle. Artık daha kaliteli numaralar bulamazsan sonun görünüyor.

emboy
26-11-2008, 11:51   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Yine yeminli microsoft hayranlari tarafindan yapilan klasik Apple dusmanligi ve Apple'i karalama kampanyasi goruyorum. Sevgili "Pencereciler" su at gozluklerinizi nezaman cikartip gercekleri gormeye baslayacaksiniz cok merak ediyorum. Bugun Dunya'nin bircok bakimdan en gelismis cep telefonu Apple iPhone'dur. Ustelik satis ivmesi bakimindan da tipki iPod gibi bir basari abidesi olmustur, ayrica fiyati da kendisinden geri teknoloji Nokia, Sony, Samsung gibi telefonlardan daha ucuzdur belirtirim. Sizler istediginizi soylemekte ozgursunuz. iPhone kullandim diyenlerin aslinda kullanmadan kulaktan dolma bilgilerle iPhone'u karaladigini da sezinliyorum, neyse. Kedi ve ciger misali......

Hem onceki jenerasyon iPhone kullanmis hem de halen iPhone 3G  kullanan birisi olarak objektif bicimde sizlere iPhone'da gozlemledigim temel bazi sorunlari maddeleyecegim.

1- iPhone'un "Bluetooth" baglantisi bilgi (resim, video, mp3 vb...) transferini desteklemiyor. Bu benim ilk jenerasyon iPhone'dan beri gozlemledigim ve hala devam eden bir problem. iPhone'unuzun bluetooth'u sadece kulaklik, hoperlor vb.. gibi bluetooth baglantili araclari iPhon'unuzla senkronize etmenize yariyor. Yani iPhone'dan baska bir cep telefonuna yada bilgisayara bluetooth uzerinden hicbirsey gonderemiyor veya bu araclardan iPhone'unuza hicbirsey indiremiyorsunuz.

2- Birseyler yazarken, yazdiginiz kelimeleri "copy-paste" yapamiyorsunuz.

3- iPhone'un kamerasi hala 2 megapiksel, flasi yok ve video cekemiyor. Yalniz buna karsilik hicbir ceptelefonu kamerasi (5mpx Nokia veya Sony kameralari dahil) Flas olmadan iPhone'un kamerasi kadar kaliteli fotograf cekemiyor. Isterseniz dusuk isikta cekin, bakin.

4- iPhone 3G, tipki eski iPhone'daki gibi internet sitelerindeki flash dosyalarini acamiyor.

5- iPhone 3G'nin pili de tipki iPhone gibi cabuk bitiyor. Eger DVD kalitesindeki bir filmi basindan sonuna izleyecek olursaniz, full dolu olarak basladiginiz pilinizin, filmin sonunda neredeyse bitmis oldugunu goreceksiniz. bu da assagi yukari 2 saat ediyor. Ama soyle de bir iyi ozellik varki; iPhone'unuzu bilgisayariniza yada elektrige bagladiginizda tamamen bosalmis pilinizi yarim saat gibi kisa bir sure icerisinde full dolduruyor.

Genel olarak beni rahatsiz eden bu belli basli negatif ozellikler bunlar.

Yani yukarida bazi elestriler hakikaten insafsiz ve gulunc. "Cizik ve catlaklar oluyormus, Telefon cekmiyormus, Arka, arkaya donuyormus", falan filan...Bunlar bende niye olmuyor? Her telefon nekadar cekiyorsa iPhone da okadar cekiyor. Her telefon yere dustugunde nekadar etkileniyor ve ciziliyorsa iPhone da okadar etkileniyor, Her telefon nekadar donuyorsa iPhone'da okadar donuyor.

Eger diger telefonlar ile iPhone 3G arasinda sidik yarisi baslarsa zafer her durumda iPhone'un olur. Aklima hemen gelen sizin su mukemmel telefonlarinizda olmayan birtakim ozellikleri siralayim.

1-3.5 inc buyuklugunde 480x320 pixel cozunurlukte 163 ppi degerinde kristal parlakliginda ekrani olan hicbir ceptelefonu yok su an piyasada. Dolayisiyla sizin Nokia'lar, Sony'ler, Samsung'lar verdiginiz paranin karsiligini veremiyor.

2- Multi Touch ozelligi sayesinde ekranda dokundugunuz hersey aninda calisiyor ve komutlariniza cok hizli karsilik veriyor. Sayfalari, resimleri yazilari, gazeteleri, kisaca herseyi bir iki parmak hareketiyle acip, kapayip degistirebiliyorsunuz. Bunlari yapmaniza yarayan Mac OS X isletim sistemi de sadece iPhone'da var. Hicbirinizin cep telefonunda bukadar sorunsuz ve hizli calisabilecek bir isletim sistemi yok. Cunku dunyada henuz OS X'e rakip isletim sistemi yok. Virus riskiniz de sifir ve antivirus programi gibi bir sacmaliga da ihtiyaciniz yok.  

3-Sadece telefon degil, mukemmel bir iPod ve PSP kadar kaliteli oyun konsolu. Bilgisayarinizdaki muzikleri, video klipleri, DVD'den mp4'e cevirdiginiz filmleri sorunsuzca, harika kalitede izliyor dinliyorsunuz. AppStore'dan hem bedava hem de parayla satin alabileceginiz binlerce oyun , film, muzik ve fazlasi var. Sokakta gezerken bile 3G internetiniz sayesinde AppStore'a girip istediginiz seyi cebinize indirebiliyorsunuz. Bu isin arkasinda bir ordu calisiyor ve destek her gecen gun katlanarak buyuyor. Su ozelliklerin hicbirisi sizin Nokia'lar'da, Samsung'larda, Sony'lerde yok malesef. Olamayacak da.

4-iPhone'da Google map'e direk baglantiniz var. Baglandiginizda iPhone'unuz mukemmel bir GPS cihazina donusuveriyor. Satellite uzerinden kendinizi bir nokta halinde sokak sokak yururken goruyorsunuz. Kacinizin ceptelefonu boyle sorunsuz bir GPS olabiliyor?

5-iPhone'unuzdaki direk YouTube baglantiniz sayesinde YouTube sitesine gitmeden direk baglanip aradiginiz tum videolara ulasabiliyorsunuz. DNS ayarlari ile yapilan zirva bloklama iPhone'a islemiyor.(Yalniz dikkat etmeniz gereken konu; internetiniz eger limitli ise mb cinsinden cok fazla yiyor, yuksek fatura ile karsilasabilirsiniz. Onun icin eger surekli internette video'lara baglanacagim diyorsaniz, telefon firmanizin sundugu limitsiz internet secenegini secin biraz fazla fatura odeyin ama abarti yuksek faturalarla karsilasmayin.)

6-iPhone 3G'nin ozelliklerinde olup da bukadar guzel ve sade tasarima sahip baska bir cep telefonu yok. Incecik tasarimi sayesinde cebinizden iceriye rahatca kayiveriyor.

7-iPhone 3G'nin Fiyati, eger Vodafone kontratiyla alirsaniz 8GB'lik model bedava - 16 GB'lik model 199YTL. Kontrat'a para odemeniz gerekiyor, bunun icinde zaten konusma ucretiniz var. Yada ille de Turkiye'den almaniz gerekmiyor ABD'den birsuru insan getirip internet uzerinden iPhone satiyor. ABD satis fiyatlari : 8GB'lik model $199 - 16 GB'lik model $299 . Dolayisiyla sizin Nokia'lara, Sony'lere, Samsung'lara saydiginiz paradan cok daha dusuk paraya mukemmel bir iPhone ediniyorsunuz.