iPhone'un mimarı John Ive, kamera tasarlarsa!

CHIP Online
10-10-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iOS ve iPhone'un mimarı, "dahi" tasarımcı John Ive, şimdi de kamera tasarladı. Ama Apple için değil!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... sarlarsa_43106.html

Resimlerle: Wi-Fi destekli 34 kamera!

Apple tasarımcısı Jony Ive ve endüstriyel tasarımcı Marc Newson tarafından üretilen Leica kameranın tanıtımı, duyurulmasından ancak bir yıl sonra yapıldı...


Sınırlı sayıda üretilen ve 23 Kasım tarihinde yapılacak bir yardım satışında açık arttırmaya çıkacak olan kamera, Leica'nın M modelini temel alıyor ve 50mm'lik f/2 lensleri kullanıyor. Ancak söylenilenlere göre, kameranın üretimi oldukça zahmetli olmuş. Kameranın gövdesi ve lensi özel üretilmiş bir alaşım kullanırken, dış kaplaması alüminyum kullanıyor. Toplamda 561 adet üretilmiş ve üretim süreci 85 gün sürmüş.


Açık arttırmada, Leica'nın yanı sıra 40'ın üzerinde farklı ürün daha satılacak. Bu ürünlerin arasında Apple'ın EarPod'larının 18K kırmızı altın ile üretilen sürümü ve özel bir Steinway piyano da mevcut. Kameranın başlangıç fiyatı henüz belli değil.


"(Red) Auction" olarak adlandırılan açık arttırma, U2 üyesi Bono'nun ortak kurucularından olduğu Product Red organizasyonunun bir parçası. Açık arttırma sonucu elde edilecek olan gelir uluslararası AIDS, Tüberküloz ve Malarya ile savaş vakfına destek için kullanılacak.

Tüm Konu: iPhone'un mimarı John Ive, kamera tasarlarsa!

Resimlerle: Wi-Fi destekli 34 kamera!

Kaynak: www.chip.com.tr