iPhone'unuza sıra dışı klavye

CHIP Online
15-11-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone için geliştirilen bu tam boyutlu klavye, bildiklerinize hiç benzemiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... i-klavye_36963.html

İsviçreli bir tasarımcı, iPhone'un hareket sensörlerini kullanarak masa gibi farklı bir yüzeydeki sanal klavye üzerinden yazmaya izin veriyor.


Vibrative Virtual Keyboard, masanın üzerine dokunduğunuzda hangi "tuşa" bastığınızı telefonun ivmeölçeri yoluyla algılıyor. Florian Kräutli tarafından geliştirilen sistem, kusursuz çalışmasa da bir miktar eğitimle yüzde 80 doğruluk seviyesine yükselebiliyor. Kräutli, herhangi ek bir donanım gerektirmeyen sistemini şöyle açıklıyor:


"Akıllı cepler gibi dokunmatik ekranlı cihazlar, mekanik klavyelere rakip olacak bir metin giriş yöntemine sahip değiller. Vibrative Virtual Keyboard, akıllı cep kullanıcılarının küçük klavyelerde uzun e-postalar veya notlar yazarken yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmayı amaçlıyor."


Sistemi kullanırken tuşlara biraz "sert" basmanız gerekiyor. Kräutli, iPhone'un ivmeölçerinde yapılacak bir geliştirmenin bu zorunluluğu ortadan kaldırabileceğini söylüyor.


&lt;span style="text-decoration: underline;">Vibrative Virtual Keyboard'un nasıl çalıştığını videomuzda görebilirsiniz!</span>

Tüm Konu: iPhone'unuza sıra dışı klavye

Kaynak: www.chip.com.tr