iPhone ve Apple, kendi evinde yine 1 numara!

CHIP Online
10-10-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünya'da en çok satılan cep markası Samsung olsa da, keni evinde kimse Apple'ın eline su dökemiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... 1-numara_50020.html

Resimlerle: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

Dünya geneline bakıldığında, Samsung'un sunduğu pek çok model ile beraber akıllı telefon marketinin bariz lideri olduğu gözüküyor. Ancak ABD'ye bakıldığında, durum biraz değişiyor. Apple, kendi evinde marketi elinde tutan üretici olarak gözüküyor.


Akıllı telefon sahibi 174 milyon Amerikalı'yı Ağustos'ta sona eren üç aylık bir periyot boyunca inceleyen comScore'un verilerine göre Apple, marketin yüzde 42'sini elinde bulundurmakta. Bu verilerin iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın gerçekleştirdikleri iddialı market girişlerini içermediği düşünülürse, oranın Eylül - Kasım periyodunda bir miktar arttığını tahmin etmek güç değil.


Samsung yüzde 28.9 pay ile ikinci sırada yer alırken, çok daha gerilerden yüzde 6.7 ile LG üçüncülük sırasını elinde bulundurmakta. Motorola ve HTC, sırasıyla yüzde 5.4 ve yüzde 4.5 oranlarıyla ilk beşe giren diğer firmalar.


İşletim sistemi market payına bakıldığında ise, Android yüzde 52 oranı ile liderliği elinde bulundururken Apple yüzde 42 ile ikinci sırada bulunuyor. Microsoft ve BlackBerry ise sırasıyla yüzde 3.5 ve yüzde 2.3 oranları ile markete tutunma çabalarını sürdürüyorlar.


Microsoft ve BlackBerry, ABD listelerinde Dünya listelerine göre çok az bir miktar daha iyi gözüküyorlar. Microsoft ve BlackBerry'nin Dünya marketinde sahip oldukları oran, yine sırası ile, yüzde 2.5 ve yüzde 0.5.


Son olarak comScore'un söylediğine göre Amerikalılar'ın cep telefonu sahibi olan bölümünün yüzde 72'si akıllı telefon sayılan ürünlere sahip konumda. Bir önceki üç aya bakıldığında, bu oran da yüzde 3 kadar artmış durumda....

Tüm Konu: iPhone ve Apple, kendi evinde yine 1 numara!

Resimlerle: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

Kaynak: www.chip.com.tr