iPhone'umda "Aranıyor" veya "Servis Yok" Sorunu.

BlackPearlXV
05-08-2019, 12:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2018

Arkadaşlar merhaba. Biraz uzun olabilir ama okumanızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler. İlk öncelikle belki bilirsiniz diye yazıyorum bu mesajı çünkü neredeyse her yolu denedim. IOS işletim sistemine sahip telefonumda, şu en üstte sol köşede Turkcell, Vodafone vs vs artık hangisinin hattıysa o yazar ya, işte son 1,5 gündür orada ya "Servis Yok" diyor ya da "Aranıyor" diyip kalıyor öyle. Apple'ın yönergelerini tek tek izledim, işte telefonu kapayıp açtım, ağ ayarlarını sıfırladım, SIM'i çıkarıp taktım, falan ama SIM'i çıkarıp taktığımda düzeldi gibi oldu ama sonra tekrar gitti. Geriye sadece 2 yol kaldı. Telefonu sıfırlamak ve teknik servis. Şimdi telefonu sıfırladım ve bu sefer de telefonu etkinleştiremiyor. Daha doğrusu şöyle diyor: "Etkinleştirme sunucusu geçici olarak kullanılamadığı için, iPhone'ununuz etkinleştirilemedi. Etkinleştirmek için iPhone'nunuzu iTunes'a bağlamayı deneyin veya birkaç dakika sonra tekrar deneyin." diye bir mesaj. Evde tek kalıyorum, annem ve babam şehir merkezi dışındalar. Ayrıca af edersiniz kör olma riski bulunan kız arkadaşımdan da durumunu öğrenemiyorum. Başka neler yapabilirim? Turkcell'e de sordum ve o da bana etrafımda başka böyle sorunlar var yaşayan var mı diye dedi. Yok dedim ve konuşmanın neticesinde de şöyle dedi. Şebeke kaynaklı değil. SIM kartınızı başka bir telefonda deneyin dedi. Şimdi annem ve babam şehir merkezi dışlarında oldukları için böyle bir imkanım da yok maalesef.

zombi
05-08-2019, 13:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

telefonun imeisin kontrol edin.

bi kaç sene önce telefoncu iken böyle bi iphone gelmişti ve imeisi çalıntıya düşmüştü.

BlackPearlXV
05-08-2019, 15:09   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2018

Yok hayır. IMEI kayıtlı. SIM'de bir sıkıntı olabilir mi?

zombi
05-08-2019, 17:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

simden sorun olabilir. baişka telefona takıp deneyin.

emin o0labilirsiniz. ama siz gene bi kontrol edin. 2 dakkalık iş. bazen yanlışlıkla korsan ya da çalıntıya düşürüyor btk.

BlackPearlXV
06-08-2019, 01:42   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2018

Annemin telefonunda denedim de gayet çalıştı. Ama kendi telefonumda denediğimde "Servis Yok" hatası verdi. Daha sonra acaba benim telefonda mı hata var dedim ve annemin SIM kartını da benim telefona taktım ve aynı hatayı ( "Servis Yok" hatasını ) annemin SIM'i takılı olduğu halde verdi. O zaman telefonda ne olabilir? SIM kart okuyan yer bozulmuş olabilir mi? Çünkü komik gelebilir ama birkaç defa üstüne oturmuştum. Yoksa yazılımsal bir şey de olabilir mi acaba?