İran'dan "sızıntıya" yer yok

CHIP Online
12-03-2013, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu dev ülke, internete karşı başlattığı savaşta son darbeyi vurmak üzere...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ira ... -yer-yok_39135.html

İran Hükümeti'nin internete karşı başlattığı ve kararlı bir şekilde sürdürdüğü büyük savaş hepimizin malumu. Erişime engellediği YouTube, Gmail ve Google gibi bir çok dev siteyle vatandaşlkarı adeta bezdiren İran, artık interneti neredeyse komple yasaklama anlamına gelen adımı atmak üzere...


Bildiğiniz üzere her ne kadar İran erişime engellemiş olsa da, VPN yardımıyla Facebook ve YouTube gibi sitelere girmek mümkündü. Ancak görünüşe bakılırsa İranlı kullanıcılar, bundan böyle bu korsan haklarından da mahrum kalacaklar. Zira ülkenin Bilgi ve İletişim Teknolojisi Komitesi Başkanı Ramezanali Sobhani-Fard'ın yaptığı açıklamaya göre, "son birkaç gündür ülkedeki VPN sunucuları engellenmiş durumda."


Tescilli ve yasal olan VPN erişimi aktif olsa da, kullanıcılar artık o bildiğimiz yollarla hükümetin yasakladığı sitelere ulaşamayacak. Gelen bazı haberlere göre ise kararlı birkaç İran vatandaşı, yasağın çalışıp çalışmadığını denemek üzere farklı bir yolla Facebook'a bağlanabildiğini belirtmiş durumda. Öte yandan hükümetin bu tür sızıntılara mahal vermemek adına, kontrollerini daha da sıkılaştıracağı kesin.

Tüm Konu: İran'dan "sızıntıya" yer yok

Kaynak: www.chip.com.tr