İşlem gücünüzü bilim için paylaşmalı mısınız?

CHIP Online
08-03-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İşiniz bittiğinde PC'nizi kapatıp gidiyor musunuz? Ama kapatmayıp açık bıraksanız...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/isl ... -misiniz_39072.html

Resimlerle: 2011'de çekilmiş en iyi bilim fotoğrafları

Bilgisayarlarımızı kullanmadığımız zamanlarda genellikle onları kapatıyoruz veya uyku moduna alıyoruz. PC'nizi kapatmak yerine yapabileceğiniz bir şey daha var: Dağıtımlı hesaplama projelerine katılarak çeşitli hastalıkların çözümünün bulunmasına, uzaydaki hayata ve fazlasına katkıda bulunabilirsiniz.


Ancak bu tür projeler, PC'niz boştayken onun işlemcisine ve grafik işlemcisine yük getirdiğinden çeşitli yan etkileri olabilir. Elektrik faturanızın artması gibi.


PC'niz nasıl yardımda bulunacak?


Önemli projelerin birçoğu, bol miktarda işlem gücüne ihtiyaç duyar. Bu projelerin bazıları, gönüllülerden PC'lerinin işlem güçlerini İnternet üzerinden paylaşmalarını istemektedir.


Projenin yazılımını PC'nize indirip kurarak yardım etmeye başlayabilirsiniz. Yazılım, siz PC'nizi boş bıraktığınızda devreye girer ve merkezi sunucudan aldığı işleri yaparak sonuçları sunucuya geri gönderir.


Örneğin Stanford'un Foldinghome projesi, protein verilerini işleyerek kanserden Alzheimer'a birçok sağlık sorununa çare bulmayı amaçlıyor. 2000'de başlayan proje, bu güne dek 109 bilimsel araştırma raporu ortaya çıkmasını sağladı.


Tüm Konu: İşlem gücünüzü bilim için paylaşmalı mısınız?

Resimlerle: 2011'de çekilmiş en iyi bilim fotoğrafları

Kaynak: www.chip.com.tr