İşlemci Sorunum

volkansozeri
04-07-2019, 14:23   |  #1  
volkansozeri avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2019

Arkadaşlar merhaba

Birincil sorum; Bir işlemcinin çalışıp çalışmadığı,arızalı olup olmadığı nasıl anlaşılır? 

devamı; 

kullandığım anakart modeli :Anakart Modelim,

Satın aldığım " ikinci el " işlemci modeli ;İşlemci Modeli

Sorunum;   Arkadaşlar   am3 ve am3+ destekli Anakartıma Letgo uygulaması üzerinden bulduğum bir arkadaşın İkinci el Yukarıda belirttiğim işlemciyi satın alıp kurulum yaptım.  herşeyi teker teker defalarca kontrol etmeme rağmen; Bilgisayarı açtığımda görüntü gelmiyor, herhangi bir dıt bip falan hata sesi almıyorum öylece açık kalıyor.  Ramlerden birini çıkartıp deniyorum yine aynı, İşlemciyi eski olanı taktığımda hemen görüntü geliyor.. ama yeni aldığım işlemcinin hatalı veya arızalı olup olmadığına dair hiç bir belirti yok Pinleri falan sorunsuz  nasıl anlayabilirim dolandırılıp dolandırılmadığımı acaba ?, yeni bir anakart satın alıp denemeyi düşündüm fakat am3 anakart fiyatlarıda gereksiz derecede pahalı  :(

İlginiz,fikriniz,yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Sistem Bilgilerim
  • Windows 7 Ultimate 64-bit
  • Intel i5 3470 3.20 Ghz
  • ASUS
  • AMD R7 200 4 GB
  • Google Chrome
  • Diğer
  • 16 GB
  • Android
  • - Bilmiyorum -
  • Avea
zombi
04-07-2019, 17:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 70
588 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

 

anakartınız aşırı eski bu nedenle bios güncellemesi ister. güncellemeyi yapın açıcaktır.

eski işlemciyi taktığınızda anakarta görüntü geliyor zaten sıkıntı yok

zombi bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
klyglsn
05-07-2019, 01:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 70
588 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

ben birtane 8150 birtanede 8350 yakmış birisi olarak tüm donanımlarım çalıştığı halde işlemci çalışmıyordu msi anakartta hdd lambası kırmızı olarak yanıp sönmekteydi gıgabayta işlemci fanıda tetikleme yapmıyordu asusdada bir intel yakmıştım oda sadece hdd mavi led yanıyordu fanlar aktifti prime95 icat edenin kulakları çınlasın:)

klyglsn bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
zombi
05-07-2019, 02:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 70
588 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: klyglsn  
ben birtane 8150 birtanede 8350 yakmış birisi olarak tüm donanımlarım çalıştığı halde işlemci çalışmıyordu msi anakartta hdd lambası kırmızı olarak yanıp sönmekteydi gıgabayta işlemci fanıda tetikleme yapmıyordu asusdada bir intel yakmıştım oda sadece hdd mavi led yanıyordu fanlar aktifti prime95 icat edenin kulakları çınlasın:)
 

anakart üreticileri çipsetlere değil işlemciye uygun vrm takmayıp bi de her önüne gelen işlemciye bios desteği verdiği için oluyor bu.

asus falan bazen yazıyor 95 watt üstü işlemci takmayın diye. ama sağolsunlar ryzende o bile kalmadı. şimdi adam a320 çipsete 1200 hatta 1800x takıyor.

2200g si olan da gidiyor b350 ye takıyor.

birinde işlemci yanıyor öbüründe gpu darboğaz yapıyor gerilim dalgalanması yüzünden. hatta onun da gpu yanabiliyor.

zombi bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 2 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
volkansozeri
10-07-2019, 21:32   |  #5  
volkansozeri avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2019

Konuyla ilgili fikir sunan bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.  Önerinizi deneyip dönüş yapacağım çok sağolun.

excel_mustafa
13-07-2019, 00:40   |  #6  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 282
2,656 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

işlemci için gerekli bios: http://download.msi.com/bos_exe/mb/7641vHB.zip

sonuç alamazsan farklı ramlarla da deneyebilirsin. amd de işlemci-ram uyumsuzluğu olabiliyor.