Arkadaşlar benim sistemim şöyle : Pentium Dual Core E5700 3.00Ghz işlemci , 2gb ddr2 800mHZ ram , P5KPL-Se anakart ve hd 5450 1gb ekran kartım var. Arkadaşlar benim bilgisayarım yeni oyunları sorunsuz oynuyordum. APB adlı multiplayer bir oyun yükledim oyunda bilgisayar donuyor gelmiyor reset atmak zorunda kalıyorum. Sonra SpeedFan diye bir program yükledim oradan sıcaklıklara bakıyorum Cpu 40-45 normaldeyken oyunda 50-60 oluyor ve sıcaklığın yanında ateş simgesi çıkıyor. Bende işlemciden şüphelendim ve araştırdım. Araştırma sonucu anladığım kadarıyla benim işlemcim fazla ısınıyormuş. Fanı temizledim en fazla 1-2 derece düşmüştür sıcaklık. Bu arada fanım da yavaşmış ben pek anlamam hızı 1000-1200 Rpm gerçekten yavaş mı ? İşlemcimi soğutmam için ne yapmam gerekir (bios,speedfan vs.) eğer olmazsa hızlısından bir fan alıcam işlemci için cevaplarınızı bekliyorum.
Bu arada benim pc'de 2 fan var biri güç kaynağının biri işlemcinin kasada da bir boş fan yeri var oraya fan alsam sorun düzelir mi ?