İşlemcinin voltajını değiştirdim ve...

kinqofcs
25-07-2013, 15:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

 

Arkadaşlar benim anakart gıgabyte g41m-combo işlemcim pentium d 820 2.80 ghz. Bu işlemcide ısınma sorunu vardı. Bende biostan 2.40 ghz'e düşürdüm. Voltajı da düşürdüm. Ve bilgisayar artık açılmıyor. Fanlar çalışıyor da bios falan hiç birşey yüklenmiyor. Yani görüntü gelmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Biosu mu sıfırlamam lazım acaba? İnternet kafedeyim arkadaşlar acil cevap verebilirseniz sevinirim...

padisah
25-07-2013, 15:35   |  #2  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Voltajı ve işlemciyi tekrar eski haline döndür ve dene.

kinqofcs
25-07-2013, 15:37   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

İşte sorun orda. Eski haline getiremiyorum çünkü görüntü gelmiyor sadece fanlar çalışıyor.

padisah
25-07-2013, 15:39   |  #4  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: kinqofcs  
Arkadaşlar benim anakart gıgabyte g41m-combo işlemcim pentium d 820 2.80 ghz. Bu işlemcide ısınma sorunu vardı. Bende biostan 2.40 ghz'e düşürdüm. Voltajı da düşürdüm. Ve bilgisayar artık açılmıyor. Fanlar çalışıyor da bios falan hiç birşey yüklenmiyor. Yani görüntü gelmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Biosu mu sıfırlamam lazım acaba? İnternet kafedeyim arkadaşlar acil cevap verebilirseniz sevinirim...
Alıntı: padisah  
Voltajı ve işlemciyi tekrar eski haline döndür ve dene.
Alıntı: kinqofcs  
İşte sorun orda. Eski haline getiremiyorum çünkü görüntü gelmiyor sadece fanlar çalışıyor.
Garantisi varsa servise yoksa bir bilgisayarcıya götür.

kinqofcs
25-07-2013, 15:40   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Bilgisayarcıya götürmeden halledemez miyiz? Bios pilini çıkarsam taksam sıfırlanmaz mı?

padisah
25-07-2013, 15:43   |  #6  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: kinqofcs  
Bilgisayarcıya götürmeden halledemez miyiz? Bios pilini çıkarsam taksam sıfırlanmaz mı?
  Deneyebilirsin eğer donanımda sorun yoksa açılır sanırım ama donanım yetersiz voltajdan zarar görmüş olabilir(ihtimal).

kinqofcs
25-07-2013, 15:45   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Yardım için teşekkürler.

padisah
25-07-2013, 15:50   |  #8  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Sağol

padisah bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Qromodynmc
25-07-2013, 15:52   |  #9  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 127
4,186 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Cmos resetleme olayı vardı yanlış hatırlamıyorsam biosu resetlemek için,onu bi araştır.

kinqofcs
25-07-2013, 15:55   |  #10  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013
Alıntı: punisher123  
Cmos resetleme olayı vardı yanlış hatırlamıyorsam biosu resetlemek için,onu bi araştır.
 

O iki uç varmış pilin yanında cmos_clr yazıyor yanında onları tornavida ucuyla temas ettirdim birbirine ama açılmadı. Sadece fanlar dönüyor. (Güç kablosu takılıyken değdirdim ama pc açık değildi onla bir alakası olabilir mi?)

Son Düzenleme: kinqofcs ~ 25 Temmuz 2013 15:55
xDeXteRx
25-07-2013, 15:57   |  #11  
xDeXteRx avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 24
123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

bios pilinizin yanında ufak bir cmos clear jumper'ı var.bios yapılandırmalarınızı sıfırlamak ve bunu fabrika ayarlarına geri çekmek için bu jumper'ı kullanmalısınız.bu iğneler üzerine atlatıcı jumper yada tornavida yardımı ile birbirlerine temas ettirip cmos işlemlerini 10 saniye boyunca temas sağlayıp bilgisayarınızı tekrardan açmaya çalışın.voltaj yüklemesinden kaynaklı kalıcı bir zarar verilmemiş ise cihaz açılması gerekiyor.

kinqofcs
25-07-2013, 16:07   |  #12  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Yok voltajı yükseltmedim düşürdüm bide benim bi arkadaş "Boot olayınıda ayarlaman lazım. First boot device hdd olarak ayarla. floppy olarak görür." dedi bunu ayarlamak gerekir mi. Bide o jumper'e güç kablosu takılı değilken ve bios pili takılıyken temas ettireyim değil mi?

xDeXteRx
25-07-2013, 16:20   |  #13  
xDeXteRx avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 24
123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

boot ayarlarını,setup utility'i görebiliyormusunuz ki?

bu arada cmos işlemlerinde güç kablosu takılı olmamalı.hatta ram'leri yuvalarından sökmenizide tavsiye ederim.o şekilde cmos işlemi yapın.

Son Düzenleme: xDeXteRx ~ 25 Temmuz 2013 16:28
murat5038
25-07-2013, 17:18   |  #14  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

PSUdan gelen kabloları çıkartıp ramleri ekran kartını vs çıkartın bios pili dahil. Sonra tekrar takın cmod jumperi 2/3 konumuna getirin. Sonra bilgisayarın açma düğmesine tıklayın bilgisayar açılmaması gerek. bunu yaptıkdan sonra 1/2 konumuna getirin sonra bilgisayarı açmaya çalışınca açılacaktır. Bundan sonra biosa girip optmize default yapıp save yapmanız yeterlidir.