işletim sistemi yükleme sorunu

HPQ-User
22-06-2009, 21:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 28
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ttboy sormuş:
işletim sistemi yüklerken boot yaptıktan sonra ön yüklemeyi yapıyor ama işletim sistemi menüsü ekrana yaklaşık 5 dk sonra geliyor.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
gigabyte ga ep43 ds3l anakart, e7400 işlemci, 3gb 800 ram 9800gt eran kartı, 650 wat power suply AWARD bios gigabyte f8 bios.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

osmanefe
23-06-2009, 01:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

siteminizi sıkıbir virüs taramasından geçirin çünkü boot menüsüne yerleşen mbr virüsleri vardır eğer onlardan biri bulaştıysa böyle bir sorun gösteriyor olabilir veya hddniz bir daybe vaya elektrik kesilmesi veya sık reset edilme sonucu bir hasar gördüyse ancak böyle bir sorun gösterir başka bir nedeni olduğunu zannetmiyorum

derdani
23-06-2009, 09:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

virüs sorunu dışında

yanlış yüklenen bir sürücü veya zorlannmış donanın söz konusu olabilir-> Ekran kartı olağan şüphelidir, hep

aygıt yöneticisne bir bakın


.......

Üstteki iki durum dışında

genel bir durum olan..

Vista için uzun boot süreleri doğaldır -> Donanım düşüklüğü

Son Düzenleme: derdani ~ 23 Haziran 2009 09:56