İsrail, cepheye robot asker gönderecek

CHIP Online
30-04-2008, 00:59   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İsrail ordusu can kaybını azaltmak için 4 tekerli ve kameralı bir robot askeri cepheye sürecek.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/isra ... onderecek_6650.html

İsrail ordusu can kaybını azaltmak için 4 tekerli, kameralı, gece görüş dürbünlü ve 300 kg malzeme taşıyabilen bir robot askeri cepheye sürmeye hazırlanıyor.

Dünyada giderek yaygınlaşan pilotsuz uçaklar gibi insansız bir yer aracı olan Guardium, uzaktan kumanda ile kullanılıyor ve makinalı tüfek taşıyor. Önceden programlanan yol haritası boyunca kentlerde devriye gezen robot asker, kavşaklarla, yoğun trafikle ve trafik işaretleri ile başa çıkabiliyor. 360 derecelik kamerası her an çevreyi tarayan robot asker, sınırlarda devriye gezerken şüpheli bir şey gördüğünde kumanda merkezini uyarıyor. İki dev ekran ve bir joystick'ten oluşan kumanda paneli ile kumanda merkezindeki kullanıcı, gerektiğinde kontrolü kendi eline alıyor ve bir direksiyon, gaz ve fren pedalı ile robotu tıpkı bir video oyunundaki gibi yönlendirebiliyor.

Tek bir robot asker yaklaşık 600 bin dolara mal olacak, ancak maliyet, kontrol paneli ve robota eklenen teçhizata bağlı olarak birkaç milyon dolara çıkıyor.

İsrail ordusu, Guardium'un henüz operasyonlarda kullanıma hazır olmadığını açıkladı ve başka yorum yapmadı.

Merkezi ABD'nin Virginia kentinde olan askeri araştırma kuruluşu "Globalsecurity.org" uzmanlarından John Pike, buna benzer tek robotik askerin Güney Kore'nin, Kuzey Kore ile arasındaki askersiz bölgede devriye için kullandığı robot olduğunu belirtti. Pike, bu tür robot askerlerin geleceğin kara savaşlarının temel unsuru olma potansiyeli taşıdığını da belirtti.

Tüm konu: İsrail, cepheye robot asker gönderecek

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Savaşlarda robotların kullanılması sizce yakın gelecekte ne  gibi sorunlara yol açabilir?

sah1n
30-04-2008, 08:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Milli ruh tamamen biter savaşda kendi adamlarını savaştıracaksın şehit vereceksinki daha çok hırslanasın daha çok kin güdesin düşmanına karşı.

eolos
30-04-2008, 10:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bence cok güzel bir olay insanlar ölmemeli robotlar savaşsın teknoloji kazansın