İsrail Türk Gemisini Vurdu !

_hEro
31-05-2010, 22:41   |  #26  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

One Minute demeye benzemiyor işte bürokrasi...Olay yaşandığından beri haberleri takip ediyorum.

İlk başta "İsrail ile yapılacak olan üç tatbikatta iptal edildi" denildi.Demekki İsrail ile askeri tatbikat yapılacaktı...Davos krizi sonrası ilişkiler Büyükelçilik düzeyinden aşağıya çekilmişti hani ? Hani tepki gösterilmişti ?</p
İnandırıcı tepkiler gerekiyor,inandırıcı.İsrail Türkiye üzerinden dünyaya mesaj vermiştir."Ben izin vermessem kimse giremez" demiştir ve bunu iğrenç bir şekilde kanıtlamışlardır.
Çok merak ediyorum tepkimiz ne olacak ?

Son Düzenleme: _hEro ~ 31 Mayıs 2010 22:43
Süleyman.
31-05-2010, 23:16   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Dünya resmen barut fıçısı gibi ve çok kritik zamanlardan geçiyoruz. Umarım bu son olaylar da gözümüzü açarak kendimize gelmemize vesile olur. Tarih boyunca bulunduğumuz bölgede devletler ya güçlü olmuşlar ya da yok olmuşlardır.
 
İsrail'in hukuk tanımazlığına dur demek gerekiyor ve yavaş yavaş bu olacak anlaşılan. Fakat bundan hareketle bütün Yahudileri suçlamak çok yanlış, fanatizm her yerde aynı ve her yerde yanlış.
 
İsrail'in Jerusalem Post gazatesindeki okur yorumlarından birkaç tanesi:
 
The only "disaster" here was that these terrorists were not blown to hell and that they are now getting free medical treatment in Israel.
 
Buradaki tek felaket, teröristleri (insani yardım filosunu kastediyor) cehenneme göndermeyip İsrail'de  bedavaya tedavi etmemiz. (Kudüs).
 
Holocaust in WWII was a tragedy, but the survivors of holocaust have no problem creating the new holocaust for Palestinians... Such a shame...
 
2. Dünya Savaşındaki Yahudi soykırımı trajediydi. Fakat soykırımdan kurtulanlar Filistinlilere soykırım yapmakta bir beis görmüyorlar. Utanç verici. (Amerika).
 
It's really amazing for me...to read through the threads here and to wonder if people like Terry are truely 'living' in the real world? The issues at hand are: did isreal have a legal right to storm non-Isreali ships in international waters? When you storm a ship of activists bent on delivering aid, shouldn't you expect some level of resitatnce from them? And as for them being 'terrorists'. Hmmm. EU MPs, Jews, Christians, Muslims, Africans, Europeans, Turks, Arabs where all on board the ships. A pefect collection of terrorists if I ever saw one!
 
Bütün bu yorumları okuyup Terry gibi insanların gerçek dünyada yaşayıp yaşamadıklarını merak ediyorum. Eldeki sorunlar: İsrailli olmayan gemilere uluslararası sularda İsrail'in saldırmaya hukuki olarak hakkı var mı? Yardım götüren aktivistlerin gemilerine saldırdığınızda belli bir dirençle karşılaşacağınızı hesap etmemiş miydiniz? Ve bunların "terörist" olmaları... Hmm. Avrupa Birliği parlamenterleri, Yahudiler, Hristiyanlar, Müslümanlar, Afrikalılar, Avrupalılar, Türkler, Araplar... Hepsi bu gemilerdeydi. Şimdiye kadar gördüğüm en mükemmel terörist bileşimi! (Ülkesi Belli değil).
 
It's nothing new that Israel continues to massacre innocent ppl. But you know what Turkeys the only country that has "balls" to say what’s true...and Israel doesn't want to break Turkey-Israel relationship. Turkey was and will continue to play an important role in world politics....GO TURKEY
 
İsrail'in masum insanları katletmesi yeni birşey değil. Fakat Türkiye gerçekleri söyleyecek kadar t.şaklı tek ülke. Ve İsrail de Türkiye ile ilişkilerinin bozulmasını istemiyor. Türkiye, dünya siyasetinde önemli rol oynamaya devam edecek. Yürü Türkiye. (Avustralya).
 
Shooting civilians is not something democracies do. It happens in Burma, Zimbabwe, Sudan and other insane states like these. Israel has crossed the line between a law-abiding nation and a nutty lawless one. Anywhere else, peaceful protesters would be allowed to pass, not be attacked on the high seas and killed. The IDF story about being 'attacked' sounds contrived, the usual Israeli fairy stories. There is no claim that the protesters had weapons. If someone picks up a stick or a knife, doesn't a trained commando disarm them? Not in Israel, too used to killing Palestinians on a whim.
 
Sivillere ateş edilmesi demokrasilerde olan birşey değil. Bu, Burma, Zimbabve, Sudan ve benzeri çıldırmış devletlerde vakidir. İsrail, hukuka saygılı bir devlet olmakla hukuk tanımaz bir devlet olmak sınırını aştı. Başka herhangi bir yerde barışçı protestocuların geçmesine izin verilir, açık denizlerde öldürülmezlerdi. İsrail Savunma Kuvvetlerinin "saldırıya uğradıkları" yönündeki hikayeleri uydurma gibi gözüküyor, tipik İsrail masalları. Protestocuların silahları olduğuna dair hiçbir iddia yok. Elinde bir sopa yahut bıçak tutan kişiyi etkisiz hale getiremez mi eğitimli bir komando? İsrail'de değil, suçsuz Filistinlileri gerekçesiz öldürmeye fazla alışmışlar. (İngiltere).
 
Israel don't back down, they did this to provoke you so they can steal more of Gods land!! Stick to your guns and do what ever you need to to protect your people from all the terrorists that dwell in and around you!! There are many praying for you!! God will protect you. They knew what they were doing and was lead by Turkey.

Ey İsrail, geri adım atma. Seni tahrik etmek suretiyle Allah'ın toprağını daha fazla çalmak için yaptılar bunu. Silahlarınıza sarılın ve içinizdeki ve etrafınızdaki teröristlere karşı insanlarınızı korumak için ne gerekiyorsa yapın. Sizin için dua eden çok insan var. Allah sizi koruyacak. Onlar ne yaptıklarını biliyorlardı ve başlarını da Türkiye çekiyordu. (Amerika).
 
Bu şekilde muhtelif yorumlar uzayıp gidiyor...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 31 Mayıs 2010 23:19
fatihdw
31-05-2010, 23:37   |  #28  
fatihdw avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

bm güvenlik konseyini izleyen arkadaşlar görmüştür ki abd her zaman olduğu gibi israil lehine konuşmuştur
aksini düşünmek zaten mantıklı değildi avrupa ülkeleride pek israil aleyhine konuştu denemez konuşanda mecburiyetten konuştu ki ben bu tür konuşmaların toplantıların lehimize sonuçlanacağını sanmıyorum
 
ama şu vardır türkiye hakkını uluslararası vicdanda arayacak eğer yeterli destek gelmezse israil'e karşı kendi insiyatifini kullanacaktır.biz o vicdana başvurarak görevimizi yerine getiriyoruz en azından
 
yarın öbürgün niye böyle yapıyorsunuz derlerse siz bizi haksız gösterdiniz bizde hakkımızı arıyoruz diyebiliriz.
 
arkası sağlam israil bana birşey olmaz mantığı ile kafasına göre hareket ederek aslında ''one minute'' ve
koltuk krizinde mevsim normallerinin altına inmiş karizmasını düzeltmek hem de bak bana türkiye falan sökmez durumunu göstermeye çalışmıştır.
 
şu ana kadar iktidarın koymuş olduğu tepki yetersiz ancak geçicidir çünkü onlarda sn.başbakanı beklemekte
zannımca israil başbakanımızın tepkisini merak ediyor.
 
şahsi fikrim bu olayda daha önceleri israil ile gerilen ilişkilerde israil özür diledi ve bu durum'un hesabı ödetilmeye çalışılıyor sn.başbakan bu zamana kadar israil'e sesini yüksek tutmuştu bu seferde susacağını pek zannetmem tam olarak ne olur bilemiyorum ama
 
sn.başbakan türk halkını memnun edecek politika izleyip israil'in canını yakmalıdır aksi takdirde bu olay türk halkının tarihteki yerini küçültür
 

Emre_1645
31-05-2010, 23:48   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,056 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

bide israil başbakanı şöyle demiş:operasyona destek veriyoruz.
ne operasyonu katliama destek veriyoruz dese itin evladı...
biz böyle sesimizi çıkartmadıkça dahada tepemize binicekler görüceksiniz.
ya savaş ya öl türk askeri!!!

bwhiteb
31-05-2010, 23:50   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

israil sadece özür ile yetinmemeli....
sen kafana göre istediğin kişiyi istediğin yerde istediğin şekilde öldür..
sonrada özür dile..
 

_hEro
31-05-2010, 23:59   |  #31  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Başbakan Şili'den açıklama yaptı ,
" Merkel’le görüşerek, hem Almanya’nın hem de Avrupa Birliği’nin desteğini istedim."
Açıklamanın bütünü için, http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14893373.asp?gid=373

kyotoprotokolü
01-06-2010, 00:06   |  #32  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Yaşanan olaylar çok çirkin çok şerefsizce olaylar.
Ama çare çalışmak çalışmak çalışmak. Çalışmak, çünkü; Ancak çalışarak güçlü olunabilir.
Etrafta görüyorum. Biz şöyleyiz böyleyiz kendimizle övünüyoruz. Tamam övünelim. Övünmekte gerekir zaten. Bunca tarihi silip atamazsınız. Fakat geleceğimizide bu tarihe göre yaşamak eskisinden daha fazla çalışmak lazım. Yoksa ensemize vuran çok olur. Herkesin bu topraklarda yıllardır gözü vardı, hala var, ve olacaktır da.

İsrail şunun şurası 70 senelik bir ülke (Belki o kadar da yok). Ne oldu aldı filistinden toprağı. sonra burada bir devlet kurdu. Dışarıda orada burada yaşayan Yahudilere çağrı yapıldı sizin artık toprağınız var gelin toprağınız kendi milletiniz için çalışın diye. Çalıştılar vs. geldiler buraya kadar.
Orda burda yapılan yorumları görüyorumda.

Yok biz osmanlı torunlarıyız biz istersek şunu yaparız bunu yaparız. Diye yorumlar okudum. Bunu söyleyende bari düzgün Türkçe ile yazmış olsa. (Zor okudum)
Böyle biz bunu yaprız şunu yaparız ile olmuyor. Çalışacaksın. Bunu söyleyenlerin çoğu neyin ne olduğunu bilmiyor. Haberlerden habersiz kişiler. Bir kere sen Silahları vs. İsrailden A.B.D'den alıyorsun.
Sadece onlar olsa iyi. Tüm teknoloji bu ülkelerde. Çalışıyorlar büyük paralar yatırıyorlar.
Ama bazıları sadece atıp tutmakla uğraşıyor hala.

Tabi şuda var. Türklerin gelişmesini istemedikleri için eskiden Sağ sol davası ile şimdi de kürt sorunu bilmem ne sorunu, ve bizi teroristlerle vs. uğraştırarak çalışmamızı ve ekonomimizi önemli derecede aksatıyorlar.
       Teröre harcadığımız paranın haddi hesabı yok.
Bu durumda bizim Diğerlerinden 2-3 kat daha fazla çalışmamız lazım. Fakat Biz bırakın 2-3 Katı Onların Yarısı hatta çeyreği kadar çalışsak daha iyi olurdu. Herşey.

Tek çare Ç-A-L-I-Ş-M-A-K....

İsrailin yaptığı bu olayı kesinlikle kınıyorum kabul edilemez. Bazen diyorumda sanki Hitler iyi mi yapmış ne.
Ama oradaki olaylarda çok acımasız tabii ki.

Son Düzenleme: kyotoprotokolü ~ 01 Haziran 2010 00:07
Süleyman.
01-06-2010, 00:11   |  #33  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bir başka okur yorumu. Belki de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Yahudiye ait.
 
hey,my brothers in Israel, I love myJewish brothers so endlessly;i hate fascist Jew politicians.Please don't let those Adolfs to govern you.Those in the flotillas,their primary aim was not to help to Gazaans;they only intended to show the world that Israel attacks to any humanitarian initiative .Those radicals in my country are definitely antisemitists,racists and content for their friends who died in the ship. Fascist members of Israeli government and IDF also act in this plot.Israel has right to exist in its main land,but we all wish this to be together with their Palestinian cousins.
 
Hey, İsrail'deki kardeşlerim, sizleri çok seviyorum fakat faşist Yahudi politikacılardan nefret ediyorum. Lütfen başınızdaki Adolf'ların sizi yönetmesine izin vermeyin. Filodakilerin öncelikli amaçları Gazzelilere yardım değildi; sadece dünyaya İsrail'in herhangi insani inisiyatife saldırdığını göstermek istediler. Ülkemdeki bu radikaller tamamen Yahudi düşmanı, ırkçı ve gemilerde arkadaşlarının ölmesinden mutlular. İsrail hükümetinin faşist üyeleri ve İsrail Savunma Kuvvetleri de bu komploda yer aldı. İsrail'in kendi topraklarında var olmaya hakkı var ama bunun Filistinli kuzenlerimizle beraber olmasını ümit ediyoruz. (İstanbul).

ADEM-KAYA
01-06-2010, 00:37   |  #34  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

http://www.internethaber.com/pkk ... diracak-256891h.htm

Valla bu cahillere artık sert bir tepki koymamız lazım.

Nerde bu MIT.Nerde bu komandolar,savaşan askerler.
Karşılıksız kalamaz..Gidin yapın operasyonu şunlara.

LYDER
01-06-2010, 00:37   |  #35  
LYDER avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
733 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

İsrailin yaptıgı bu tanımsız insanlık dısı davranıs cevapsız kalamaz hıcbırsey yapamıyorsak bıle gonulden bır buğuz(kınama) bıle niyet olarak yapılırsa kuvvetlı bır sılaha donusur. Ama kardeslerım belkı savas cıkmasada bu Israıl varoldugu surece zulume devam edıcektır. ne kadar bole kanlı saldırı yaparsa yapsın bız Muslumanlar bırlık olursak yumrugumuzu masaya koymus oluruz . ve ılerkı nesıller bız olacagımız ıcın yada bızden sonra gelen cocuklarımız sımdıden onlara guclu bır TUrkıye bırakmak ıcın COK CALISMALIYIZ.

Süleyman.
01-06-2010, 01:31   |  #36  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Orada İsrail devlet terörü sebebiyle ölen kardeşlerimize Allah rahmet eylesin ve sağ kalanlar da bir an evvel eve dönsünler inşallah.
 
Artık uyanıp kendimize gelmemiz lazım. Biz dünyaya nizam verme hayalleri kuran ve bunu fiile döken bir milletiz yüz yıllardır. Neden Amerika ve İsrail yahut başkaları vahşice dünya düzeni kursunlar, biz dururken.

GameRMan
01-06-2010, 10:22   |  #37  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,045 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Şimdi; Sayın:  Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün yokluğunun ne kadar acı verici olduğu bu olaydan sonra daha iyi anlıyorum. Boşuna eskilerimiz sürekli demiyolarmış , ( ATAM SEN KALK BEN YATAM) demek adamlar bu günleri görebilmişler. Yazık,Hemde Çok.

secman
01-06-2010, 10:57   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

terörist israil dış güçlerin güdümünde yönetiliyor... bu bir savaş sebebidir ülke olarak hemen tedbir alınmalı israil konsoloslukları kapatılmalı ticari şirketlerine ağır vergi yükü yüklemeli ticari askeri faaliyetler süresiz kapatılmalı israil yok sayılmalı hiçbir israilliye sınırdan geçiş sağlanmamalı hertür ambargo kota dolaylı yada dolaysız uygulanmalı saldırı tekrarı halinde vurulmalı hiçbiri olmayacak  ....

Banned
01-06-2010, 15:03   |  #39  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

butun bu olnalardan hepsinden derin devletin haberi vardir biz anca boyle konusuyoruz evet sivil denir asker denir onlar o kadar gizlidirler ki bence herseyi biliyorlardir o saldirinin kacta olacagiini kacta bitecegini kac kisi olcegini doguda bile boyledir bugun su kadar asker olucek bu kadar yarali kalcak sizden de bu kadar kisi olecek bu olanlardan basbakanin bile haberi yoktur biz ise senelerdir hep agliyoruz hem bela okuyoruz bende iste diyorum ki zmaan gelicek bunlari yapanlari hepsi olucek iste o zmaan hakikat baslicak ve o zaman hepside cehennemden birer odun olacak dTEKRAR ALLAH BELNIZI VERSIN

Onuralp Yılmaz
01-06-2010, 18:41   |  #40  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
922 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

şerefsizler

CarlJohnson
01-06-2010, 22:58   |  #41  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,081 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

PKK meselesi tamamen siyasete döndü artık ve madem ki anlaşamıyorsunuz gidipte insanların en çok işinin gucunun oldugu gunde İstanbul Kadıkoy meydanını Kurtar Bizi Öcalan lilillilili diye bgıran tiplerin mitingine de izin wermeyin..bkz: Bahriyeli şehitler..ve bu adamlar o kadar şerefsiz ki sadece vur kac yapıyorlar..bu siyaset için onlarca can gidiyor..bunlar anası babası olan erler subaylar uzmanlar..birde yetim olup anası babası olmayan haberlere cıkmayan kac ölüm vardır siz düşünün..
İsrail meseleside ilginc..boyle şerefsiz ve aşağılık bir millet yok..Eskilerimiz Atam demiş Hitlerde bana lanet ediceksiniz demiş..Herkes haklı hem eskilerimiz hem Hitler..Atatürk olsa simdi boyle mi olurdu..diger birseyde Hitler bunların kökünü kurutsa bunlar olurmuydu.. </

Kapalı Hesap (101323)
02-06-2010, 20:28   |  #42  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

cyber warrior  bir tane sağlam israil sitesi bırakmaycak    cw den izin çıkmış

loseface
03-06-2010, 21:51   |  #43  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Tek bir şey diyorum amaç orada yardım yapmak değil Gazzedeki Hamasın İsraili tek başına yenememesi üzerine dünyayı yanına alma isteği Türkiyeyi de bir piyon olarka kullanması.

Süleyman.
03-06-2010, 22:30   |  #44  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Türkiye'de amma ülkeymiş yani, önüne gelen piyon olarak kullanıyor. Tabi Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, diğer bazı ülke milletvekilleri ve otuz küsur ülkeden insanlar da piyon. İsrail'de tabi masum, savunmasız bir ülke...

Alıntı: loseface  
Tek bir şey diyorum amaç orada yardım yapmak değil Gazzedeki Hamasın İsraili tek başına yenememesi üzerine dünyayı yanına alma isteği Türkiyeyi de bir piyon olarka kullanması.
loseface
03-06-2010, 23:12   |  #45  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Ben pek anlamam bu konulardan sadece şuna dayanarak bu yorumu yazmıştım bir tatrışmaya şahit olmuştum ve tartışmayı benim yazdığım yorumu yapan adan belgelerle ispatlamıştı.Benim dayım İHH dan.Kendisi bile diyordu inşallah İsrail saldırır.Bu nedemek oluyor ?

gündeme gelelim demogoji yapalım taraf toplayalım ? Ben israilin haklı olduğunu falan iddia etmiyorum sadece Türkiyenin burada kullanıldığını dile getiriyorum.Bir savaş çıksadı binlerce Müslüman olmayan Türk halkı ölseydi ne olacaktı ? Doğruya müslüman değiller bişi olmaz

Edit // : Bir ek olarak o kadar avrupa parlementosu falan demişsiniz.Türkiyenin bölgedeki konumu İranı tek kıvama getirebilen ülke olduğu için Avrupa bu aralar Türkiyenin sözünü dinlemek istiyor korkmayan irandan tırsmayan ABD ise birşeyler demiyor bakarsanız.Süleyman abi senin bilgili biri olduğunu bilirim belkide sen haklısındır ancak bu derin konularda baya kitap okumuşluğum tanık olduğum olaylar olduğu için arada böle yorum yazabiliyorum belkide sen haklısın

Son Düzenleme: loseface ~ 03 Haziran 2010 23:16
Y.İ.Ğ.İ.D.O.
03-06-2010, 23:33   |  #46  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
Alıntı: loseface  
Tek bir şey diyorum amaç orada yardım yapmak değil Gazzedeki Hamasın İsraili tek başına yenememesi üzerine dünyayı yanına alma isteği Türkiyeyi de bir piyon olarka kullanması.
Yazdıkların baştan aşağı saçmalık.

Süleyman.
04-06-2010, 15:19   |  #47  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

İstediğiniz düşünceyi rahatlıkla dile getirin abicim, ifade konusunda hür olun. Fakat farklı bakış açılarını, daha fazla bilgi sahibi olmayı, çapraz okumaları ihmal etmeyin derim.
 
Epey zamandır genel olarak düşündüklerimi empoze etmeyi değil, yer yer farklı sorular sorarak klişeler ve ezberlerin yeniden düşünülmesini sağlamaya dönük, siz gençlerin "Böyle birşey de varmış" diyebileceğiniz şekilde bir tavır içinde olmaya çalışıyorum. Elimden geldiği kadarıyla tabi.
 
Mühim olan açık zihinlerle düşünebilmek. Bazen meseleler çok karmaşık olabilir, birden fazla doğru olabilir. Bizim en ciddi sorunlarımızdan birinin, birbirimize anlamaya çalışmak yerine birbirimizle çatışmamız olduğunu düşünüyorum. Bu anlama çabası fikirlerinizi değiştirmeniz, "taraf" değiştirmeniz demek değil, ama herkese ve en çok Türkiye'ye çok şey kazandıracaktır.
 
Kendisi bile diyordu inşallah İsrail saldırır.Bu nedemek oluyor ?
 
Bilemem tabi; inşallah saldırır da şehit oluruz mu demek istemiştir, inşallah saldırır da İsrail'in vahşetini dünya bir kez daha görür mü demek istemiştir... Ama kimse İsrail'in uluslararası sularda sivilleri öldürebileceğini tahmin etmiyordu. Hatta kendileri bile beceriksizce düzenledi operasyonu. USS Liberty meselesi de gündeme geldi bu hengamede; bir Google araması yapın derim.
 
Bir savaş çıksadı binlerce Müslüman olmayan Türk halkı ölseydi ne olacaktı ? Doğruya müslüman değiller bişi olmaz
 
Mesela İHH başkanı "Abluka altınca olanlar Yahudiler olsaydı da aynısını yapardık" gibi birşey de söyledi.
 
Edit // : Bir ek olarak o kadar avrupa parlementosu falan demişsiniz.Türkiyenin bölgedeki konumu İranı tek kıvama getirebilen ülke olduğu için...
 
Dünya değişiyor, uluslararası ilişkiler şu aralar her zamankinden daha karışık. Genel olarak dünyadaki güç dengesinin stabil olmadığını, taşların yerinden oynadığını söyleyebiliriz. Laf çok uzayacak.

Alıntı: loseface  
Ben pek anlamam bu konulardan sadece şuna dayanarak bu yorumu yazmıştım bir tatrışmaya şahit olmuştum ve tartışmayı benim yazdığım yorumu yapan adan belgelerle ispatlamıştı.Benim dayım İHH dan.Kendisi bile diyordu inşallah İsrail saldırır.Bu nedemek oluyor ?

gündeme gelelim demogoji yapalım taraf toplayalım ? Ben israilin haklı olduğunu falan iddia etmiyorum sadece Türkiyenin burada kullanıldığını dile getiriyorum.Bir savaş çıksadı binlerce Müslüman olmayan Türk halkı ölseydi ne olacaktı ? Doğruya müslüman değiller bişi olmaz

Edit // : Bir ek olarak o kadar avrupa parlementosu falan demişsiniz.Türkiyenin bölgedeki konumu İranı tek kıvama getirebilen ülke olduğu için Avrupa bu aralar Türkiyenin sözünü dinlemek istiyor korkmayan irandan tırsmayan ABD ise birşeyler demiyor bakarsanız.Süleyman abi senin bilgili biri olduğunu bilirim belkide sen haklısındır ancak bu derin konularda baya kitap okumuşluğum tanık olduğum olaylar olduğu için arada böle yorum yazabiliyorum belkide sen haklısı

International Affairs
04-06-2010, 15:48   |  #48  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

İSRAİL YAKINDA TARİHE GÖMÜLECEK çok açık bu.

Banned
04-06-2010, 17:27   |  #49  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

ALLAH cezalarını verecek!

loseface
04-06-2010, 17:29   |  #50  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Cevaplar için saol Süleyman abi senin bu tür olaylardaki bilgilerinden haberdarım ben sadece bildiklerimi duyup kanıtlanana şeyleri söyledim israilin iyi olduğunu asla söylemedim.Sonuçta İHH nın amacı gazzedeki vahşette İsrail için yardım toplamaktı ve bunada ulaştılar.Dayımda şehitlik mehitlik için söylememişti bu lafları aynen benim dediğim gibi seslerini duyurmak için yapılan bir şey olduğun söyledi.İsrail saldırmazsa yardım gidecekti saldırırsa yandaşları artacaktı