İstanbul'da anaokulunda feci ölüm

Atilla Sarıtaş
14-05-2010, 06:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

[resim][/resim]

İstanbul Maltepe'de bir ana sınıfı öğrencisi, düşerek kırılan lavabonun boğazını kesmesi sonucu öldü. Balıkesir'de de teneffüs sırasında devrilen bayrak direğinin altında kalan ilköğretim okulu üçüncü sınıf öğrencisi ağır yaralandı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Maltepe'de ana okulu öğrencisinin ölümüyle ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.

Maltepe'deki Dumlupınar İlköğretim Okulu anaokulu bölümü öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz ders arasında tuvalete girdi.

İddiaya göre musluğa uzanan küçük çocuğun üstüne lavabo düştü. Lavabonun kırılmasıyla küçük çocuğun boğazı kesildi.

Öğrencilerin feryatları üzerine tuvalete koşan öğretmenleri, küçük Efe'yi kanlar içinde yerde yatarken buldu.

Efe Boz olay yerine çağrılan ambulansla önce Kızılay Tıp Merkezi'ne, ardından Kartal Koşuyolu Kalp ve    Damar Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen çocuk hayatını kaybetti.

Boz'un, düşen lavabonun altında kaldığı ve lavabo parçalarının boğazını kesmesi sonucu öldüğü öğrenildi.

Veliler okula koştu

Olayın ardından okula çok sayıda polis ekibi okula giderek inceleme yaptı.
Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur da okulda incelemelerde bulundu. Olayın ardından okuldaki öğrenciler büyük bir şok yaşarken,  veliler de panik halinde okula koştu.

Okula gelen velilerin içeri girmesine izin verilmedi.
Bu arada, oğlunun ölüm haberini alarak Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen baba Kemal Boz sinir krizi geçirdi. Boz, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Soruşturma başlatıldı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, okul yönetiminden bazı kişilerin bilgisine başvuruldu.
Olayla ilgili olarak, Maltepe Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğince okul müdürü, sınıf öğretmeni, bakıcı ve personelden bazılarının ifadesi alındı.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Maltepe'de ana okulu öğrencisinin ölümüyle ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Dumlupınar İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi Efe Boz'un elim bir kaza sonucu vefat etmesinden üzüntü duyulduğu belirtilerek, ailesine baş sağlığı dilendi.
Müfettişin yaptığı ilk inceleme ve soruşturma sonucu, öğleden sonra diğer çocuklarla oyun alanına çıkan Efe Boz'un buradan tuvalete gittiği, lavabonun üzerine çıktığı, muhtemelen lavaboyla birlikte yere düştüğü kaydedilen açıklamada, kırılan lavabonun parçalarından birinin Boz'un boynuna saplanarak ağır yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

Birinin bağırdığını duyan yardımcı görevlinin hemen tuvalete koştuğu, durumu görünce diğerlerine haber verdiği, Efe Boz'un önce okulun yanındaki Maltepe Kızılay Tıp Merkezine, buradan da Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.
Efe Boz'un müdahaleye rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

Haberin görüntüleri : BeyazGazete

***Her ne kadar ailesini ve kendisini tanımasamda mezun olduğum okulda olması ayrı ve ağır bi acı kattı. Ailesine ve tüm sevenlerinin başı sağolsun. Üzgün

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 14 Mayıs 2010 07:10
metallcii
14-05-2010, 10:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
144 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Ya o Lavabo Nasıl Deviriliyorya ??????
 
Hangi Aptalın işidir kimbilir .

Atilla Sarıtaş
14-05-2010, 11:16   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

2 Sene önce mezun olduğum için ayrıntılı bilgi sahibi değilim ama orda okuyan tanıdıklarım var lavabo'nun altındaki ayağı yokmuş duvara vidalarla tutturulmuş çocukta yüklenince malesef :S . Okulun üst mahallesinde oturuyormuş arkadaşlar söyledi sela'sı burda kılındı cenazeside geldi diye dün öğlen saatlerinde tuzlaya götürülmüş cenazesi. Bu yaşta bu durumdan daha acısı yok :( . İstanbulda olsaydım başsağlığına giderdim de malesef.