İşte ekstra güvenli cep: Blackphone!

CHIP Online
25-02-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir kara kutuyu andıran ve "çok güvenli olduğu" söylenen Blackphone, Barselona'da ortaya çıktı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ist ... ackphone_45629.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Ocak ayında iki teknoloji şirketi Silent Circle ve Geekspone  "Blackphone" adında bir cep üzerinde çalıştıklarını ve yakında duyurmayı planladıklarından bahsetmişti. Üzerinden çok geçmedi ki bu telefon, Barselona'da, MWC fuarında ortaya çıktı. Tamamen siyah renkli bir tasarıma sahip olan Blackphone, adeta bir kara kutuyu andırıyor. Ek güvenlik önlemleriyle geliştirilen cep, Android işletim sistemiyle çalışıyor fakat bu işletim sisteminde güvenlik açığı yok.


4.7 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan Blackphone, 2 GHz dört çekirdekli işlemci ile çalışıyor. 2 GB RAM'le desteklenen cep, 16 GB depolama alanıyla geliyor. 8 megapiksellik arka kamerayı da üzerinde taşıyan Blackphone, Android işletim sistemiyle çalışıyor. Fakat bu işletim sistemi geliştiriciler tarafından "PrivatOS" şeklinde anılıyor.


Blackphone üzerinde yer alan yazılımları geliştiren Silent Circle; Blackphone Security Center, Blackphone Activation Wizard ve Blackphone Remote Wipe isminde özel uygulamalarla cep kullanımında gizlilik sağlıyor. Bu yazılımlar kullanıcıların cep üzerinden internet dolaşımlarında, aramalarında, yazışmalarında ve görüntülü sohbetlerinde anonim olmalarını sağlıyor.


Blackphone yakında Avrupa'da satışa sunulacak. Şu an ön siparişte olan cep, 629 dolardan alıcı buluyor.

Tüm Konu: İşte ekstra güvenli cep: Blackphone!

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Kaynak: www.chip.com.tr