İşte Microsoft'un Holograph teknolojisi!

CHIP Online
29-04-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un yeni teknolojisi, uzun zamandır hayal edilen ekranları bir adım daha yaklaştırıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ist ... nolojisi_46687.html

Holografik görüntülere Microsoft'un yeni bir projesi sayesinde bir adım daha yaklaştık. Bilim kurgu filmlerinde ve TV dizilerinde sıkça rastladığımız etkileşimli, 3 boyutlu görüntüler, Microsoft'un Holograph projesi sayesinde tam olarak holografik olmasa da, ekranın üstündeymiş gibi gösteriliyorlar.


Holograph'ın takım lideri Curtis Wong, blog yazısında projenin verileri nasıl grafiklere dökebileceğinden bahsediyor. Yukarıda izleyebileceğiniz videoda Wong, kullandığı büyük Perspective Pixel dokunmatik ekran üzerinde bunun örneğini veriyor. Görüntülenen objeler, ekranın yüzeyinden çok, üzerinde gibi görünüyor. Videoda bir şehrin 3 boyutlu olarak nasıl işlenebileceği ve şehirle ilgili grafiklerin 3 boyutlu grafiklerle nasıl görüntülenebileceği örneği de veriliyor.


Videoda bilim kurgu meraklılarının hayallerinin gerçeğe dönüşebileceğini ispat etmek için Battlestar Galactica'daki etkileşimli Viper savaş uçağı da gösteriliyor. Videonun en sonunda ise Star Wars'taki ünlü Prenses Leia hologramının Holograph projesiyle yeniden doğmuş hali gösteriliyor.

Tüm Konu: İşte Microsoft'un Holograph teknolojisi!

Kaynak: www.chip.com.tr