İşte Türkiye'nin internet alışkanlıkları

CHIP Online
28-10-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türk Telekom, Türkiye'deki bilgisayar kullanıcılarının "internet kullanım haritasını" çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ist ... nliklari_36672.html

Türk Telekom, Ipsos KMG tarafından 2012 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilen, Türkiye'de bilgisayar ve internet kullanım detayları ile alışkanlıklarımızı ortaya koyan araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Türkiye genelinde 38 ilde yüz yüze gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, ülkemizdeki 19.1 milyon hanenin %52'sinde bilgisayar, %41'inde ise internet bağlantısı mevcut.


Araştırmaya göre, bilgisayarı olan hane sayısı çoğalırken, internet kullanımı da buna bağlı olarak artış kaydediyor. Araştırma verilerinin ortaya koyduğu en çarpıcı sonuç ise internet kafelerden internete bağlanmanın gözle görülür şekilde düştüğü. Türkiye'deki internet kullanıcıları internete daha çok evden bağlanırken hanelerde en çok tercih edilen internet bağlantısı ADSL olarak gözlenmiştir.


Araştırma, internet kullanıcılarının cinsiyet ve kullanım alışkanlıklarını da ortaya koyuyor. Türkiye'deki internet kullanıcıların yüzde 60,9'u erkek, 39,1'i ise kadın. İnternet kullanan hanelerin yüzde 87'si interneti sörf yapmak amacıyla kullanırken, Facebook'a girmek ikinci sırada yer alıyor.


İki evden birinde bilgisayar var


İletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, Türkiye'nin internet kullanımı haritasını çıkardı. Türk Telekom adına Ipsos KMG tarafından Türkiye profilini yansıtan, 38 ilde 15.000 üzeri hane ile yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirilen çalışma, ortaya ilginç sonuçlar çıkardı.


Buna göre Türkiye'deki 19,1 milyon hanenin yüzde 51,7'sinde yani yaklaşık 9,9 milyon hanede bilgisayar bulunuyor. Tüm hanelerin yüzde 34,6'sında masaüstü, 20,6'sında dizüstü bilgisayar bulunuyor. Hem masa üstü hem de dizüstü bilgisayar bulunan hane sayısı ise yüzde 4,2. Yeni nesil bilgisayar ürünleri olan netbook (%0,7) ve tablet (%0,2) bulunurluğu ise hayli düşük.


Tüm Konu: İşte Türkiye'nin internet alışkanlıkları

Kaynak: www.chip.com.tr