İşte Windows Phone'un kalesi!

CHIP Online
06-03-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Pek çok ülkede beklenen kullanım oranını yakalayamasa da, Windows Phone bu ülkede "uçuyor!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ist ... n-kalesi_38962.html

Resimlerle: Karşınızda Çin işi BlackBerry - Nokia kırması

Başta Amerika olmak üzere, halen birçok farklı ülkede yeterli satış grafiğine ulaşamamış durumda olan Windows Phone, öyle görünüyor ki bazı ülkelerde çoktan şov yapmaya başladı bile...


Konu WP olunca akla ilk gelen bölgelerden birisi olan Batı Avrupa, son yıllarda WP kullanan telefon satışları için önemli bir merkez konumundaydı. Microsoft tarafından yapılan anketler ve araştırmalar sonucunda bölgedeki telefonların an itibariyle yüzde 7.8'inin WP işletim sistemi kullandığını ortaya çıktı. WP7.com.pl isimli sitenin yaptığı araştırmaya göreyse, dünyanın en çok WP işletim sistemi kullanan ülkesi Polonya. Ülkedeki akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 16.3'lük kesimi WP işletim sistemi kullanıyorlar.


Diğer ülkelere kıyasla bu denli fazla oranda WP işletim sistemi kullanılması, Polonyalıların eskiden beri Nokia telefonlara gösterdikleri ilgi ile açıklanabilir. Ülkede en çok Nokia'nın giriş seviyesi telefonlarından olan Lumia 610 kullanılmakta. Nokia ise farklı operatörlerle, farklı anlaşmalar yaparak bölgedeki satışlarını sürekli artırmayı başarabiliyor.


Sadece WP kullanımı ile de kalmayan Polonya, aynı zamanda WP uygulama geliştiricilerinin de en yoğun gözlemlendiği bölge. An itibariyle kayıtlı 15.000'den fazla geliştirici bulunduğu gibi, her ay ortalama 250 yeni uygulama Windows Phone Store'a bu ülkeden yükleniyor.

Tüm Konu: İşte Windows Phone'un kalesi!

Resimlerle: Karşınızda Çin işi BlackBerry - Nokia kırması

Kaynak: www.chip.com.tr