iTunes 11 Guide (Movie Rental and Purchasing )

Banned
24-12-2012, 06:02   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2012

Selamlar, nasılsınız ? Size iTunes 11'da ki yenilikleri ve bazı servisleri anlatacağım. Belki iTunes 11 kullanmıyorsunuz ya da iTunes bile kullanmıyorsunuz ama bence bu tanıtımdan sonra birazcık daha sempatiyle bakacaksınız. 

Öncelikle iTunes'un bu sürümü 400 MB kadar boş yerinizin olması gerek ve HD videolar ya da filmler izlemek istiyorsanız Ram'inizin en az 1 gb olması gerek 1080p filmler de ise 2 gb olsa çok iyi olacaktır yoksa donmalar yaşayabilirsiniz.

Yukarı'da gördüğünüz gibi iTunes'un yeni görünüşü böyle. Her zaman olduğu gibi Music,Movies,Podcast ve Apps uygulaması gidiyor. Bu yeni iTunes ile birlikte kullanımı daha basit ve daha kolay olmuş. Apps ile birlikte iOS Device'larında ki uygulamaları back up layabilirsiniz. Ya da Arkadaşınızdan ücretli bir uygulamayı alıp kullanabilirsiniz böylece para ödemezsiniz yanlız uygulama hakkında review yapamazsınız App Store'da.

iTunes'a ilk girdiğimiz de direk olarak Music sayfası çıkıyor ve buradan bütün müzikleri alabiliyorsunuz Dünya çapında ya da Türkçe olsun ayrıca içerikler de Türkçe. Yani iTunes'un içi ama İngilizce kullandığım için Menü ve göstergeler Türkçe. Her türlü Müziği bulmanız mümkün. Eğer sadece Uk ya da herhangibi bir ülkenin store na exclusive değilse.

Burada Music Charts var yani Best seller da diyebiliriz. Gördüğünüz gibi liste de hem Türkçe hem de İngilizce şarkılar bulunmakta ve hemen hemen her şarkı 0,89 TL. $'da değil Dünya'da ki en ucuz satılan müzikler şuan TR iTunes'da. Most demanding music ler 1,25 TL'ye satılabiliyor. Gangnam Style ya da Bruno Mars'ın Locked out of Heaven gibi. Eğer bir şarkıyı explicit olarak alırsanız o şarkı nasılsa öyledir. ( Explicit) anlamı her şey ortada anlamına gelir. Mesale şöyle örnek vereyim. Bazı şarkılar da ön konuşmalar olur explicit aldığınız zaman bunlar da içinde gelir.

Gelirsek Movies'e. Açıkçası Movies sistemi film kiralama olayını yaygınlaştıracak. Her mahallede bir film evi vardır size film satarlar ya da kiralarlar ama 3 gün ya da 5 gün için de geri getirmek zorundasınızdır ve bu DVD'yi ya da Bluray'i çizmemek ya da zarar görmemesini engellemelisinizdir. etc etc. Yaklaşık olarak 5 ya da 10 TL ödersiniz.Bu sistem'de hemen hemen iTunes Movies için geçerlidir ve Filmi 1 ay boyunca sizin olur istediğniiz zaman seyredebilirsiniz 1 ay boyunca. 5 TL'ye filmi kiralayabilirsiniz.

İşte Filmin içeriği ve desteklediği dillere bir göz atalım. Prometheus filmini belki duymuşsunuzdur. Konusu Uzay'ın derinlikleerinde insan hayatının özünü araştırırken, yozlaşmış dünya kendini gizleyerek dehşet verici bir kapasitesi vardır ve bu bütün insan ırkını yok edecek kapasitedir insan oğlu karanlık bulacağına böyle bir şey bulmuş. Karmaşık oldu biraz ama Orjinal i eminim daha iyidir her neyse. HD Movie'yi kiralarsanız 5 TL ödersiniz 1080p ya da 720p olarak izleyebilirsiniz. İster download sistemi ister buffering sistem ile izleyebilrisiniz ayrıca Apple TV'den de direk olarak izleyebilirsiniz. SD versiyonu izlerseniz fiyat düşecektir tabiki ama pek fazla zevk vereceğini zannetmiyorum.

Bir drawback(disadvantage) ise 3D movielerin bulunmaması yani bir filmi en fazla 1080p olarak izleyebilrisiniz ama 3D arıyorsanız bluray'den başka çözüm yok gibi ama kalitesi aynı bluray gibidir.

Gelirsek Books bölümüne. Burada maalesef Türkçe hiç bir kitap yer almıyor ama benim için sorun değil diyosanız bir göz atın derim.Fransızca, Almanca,İspanyolca ve Portekizce dilinde de kitaplar var. Ayrıca Dergilere subscription edinme şansınız da var. Comics ler dahil hem de ya da tek tek de alabilrisiniz. Aslında iPad bu durumlar için gayet iyi bir cihaz. iPhone ya da PC ve ya Mac'in size bu zevki vereceğini zannetmiyorum.

Tabi eksik yanları var. Yeteri kadar film yok ama her hafta daha fazla film ekleniyor ve Film ler de en kötü ihtimal Türkçe altyazı var zaten filminde içerisnide audio mu yoksa subtitle mı desteklediği belirtilmiş. Tv series ler olsa çok ama çok iyi olurdu. Walking Dead hayranısınız ya da CSI Miami Diziyi anında izleyebilirdiniz bir kaç $ a High definition olarak. Umarım yakında Dizi özelliğni de getirirler en azından daha iyi olur.

Şimdilik bu kadar. Umarım işinize yarar özellikle müzik servisi gerçekten çok iyi olmuş.

Son Düzenleme: Banned ~ 24 Aralık 2012 06:03
Banned
03-01-2013, 18:45   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Topic has been updated.

Banned
28-01-2013, 06:32   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 5
142 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Harika bir konu.

Mikssa
30-10-2017, 11:36   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2017

Bize iTunes film kiralama ve satın alma hakkında daha fazla bilgi verecek güzel yazılarınız için teşekkür ederiz. Bundan önce, iTunes filmlerini M4V'den MP4 formatına dönüştürmek için bir DRM ortam dönüştürücüsü nasıl kullanılacağını öğrendim. Mac için Tuneskit DRM Ortam Dönüştürücüsü benim ilk seçenektir. Bu program, DRM korumasını kaldırmak ve kalite kaybı olmaksızın 30 kat daha hızlı bir hızda ortak MP4 formatına dönüştürmek için tasarlanmıştır. Dönüştürmeden sonra, bu videoları herhangi bir sınırlama olmaksızın herhangi bir cihazdan dinleyebileceksiniz.