İzinleri Varsayılan Yapmak (Çözüldü)

emrerok_rc
02-08-2011, 02:25   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Arkadaşlar tımarhaneye kapatılmadan bana yardım edin. Lanet olası misafirler dosyalarımı göremesin diye D sürücüsünün izinlerini kurcalıyordum. 2 tane kullanıcı hesabım vardı, biri kendi kullandığım biri misafir hesabı. 

Şu görüntüdeki

users i misafir hesabı sanarak her şeyi yasakladım ve onay verdim. Bir şeyler işlemeye başladıktan sonra aklıma geldi ve hemen iptal ettim ama nafile. D sürücümdeki belgelerim klasörünü çoktan işleme almıştı. Şimdi ben o klasöre hiçbir şekilde erişemiyorum güvenli mod dahil. İzinlerin hepsini tam denetim yaptım yine olmuyor.

Çift tıklayıp açmaya çalıştığımda şunlarla karşılaşıyorum:

güvenlik sekmesine tıkladığımda da sonuç olumsuz:


Kafayı yiyeceğim arkadaşlar lütfen bilgilerinizi esirgemeyin. Yılların birikimi var o klasörde ya

Son Düzenleme: emrerok_rc ~ 02 Ağustos 2011 18:37
emrerok_rc
02-08-2011, 17:48   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Donanımhaber'den cevap geldi, hallettim. Sağolsunlar çok ilgilendiler. Çözümü şöyle:

Alıntı : öncelikle erşimek istediğin klasöre sağ tıkla ve ordan güvenlik kısmına gir ve altta gelişmiş secenegine tıkla ve sahip yazan yeri seç orada iki secenek göreceksin ama bu bazen tek gözükebiliyor. hemen allta düzenle kısmına gir ve orda Administrator(kullanıcı adı)Administrator yazısını sec ve tamam a bas daha sonra diger bir işlem yapmadan önce Tamam yazılarına tıkla ve kapat sonra tekrar sag tıkla ve yine güvenlik kısmından gelişmişi seç burada izinler kısmı karşına çıkacak burada ki seceneklerden "" izin ver Administrator(kullanıcı adı)Administrator "" yazısını seç ve alttan düzenleye gir.

karşına çıkan menüden tekrar "" Administrator(kullanıcı adı)Administrator "" seç ve yine düzenle kısmına gir. burada pencere içinde Tam denetim kutucuğunu işaretle otomatik olarak diğer kutucuklarda işaretlenmiş olacaktır. Sonra Tamam a basarak işlemi onayla. Bu şekilde dosya veya klasörlerle istediğin gibi işlem yapabilirsin.

****

Başına gelen arkadaşlar için söylüyorum, tam olarak bu şekilde çözmedim çünkü izinleri kısıtladığım administrator hesabı değildi.

Engellenen klasöre sağ tık > özellikler > güvenlik >  gelişmiş > sahip > düzenle > administrator (kullanıcı adı) administrator u seç. tamam deyip kapat. aynı klasöre sağ tık > güvenlik. burada kısıtladığın kullanıcıya gel > düzenle. tam denetim ver ve oldu bitti.