Jailbreak'li iPhone'larda tehlikeli zararlı!

CHIP Online
22-04-2014, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Jailbreak'li iPhone ve iPad sahipleri... Bu haberi okuduğunuzda, gerçekten korkabilirsiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/jai ... -zararli_46723.html

Resimlerle: Büyüleyen iPhone 6 konseptleri!

Jailbreak'li iPhone ve iPad'lerde SSL trafiği üzerinden bilgi çalan tehlikeli bir zararlı keşfedildi.


Henüz detayları tam olarak belirlenmeyen zararlı, bir MobileSubstrate eklentisi olan Unflod içinde ortaya çıktı. Yeni ismi Cydia Substrate olan MobileSubstrate, geliştiricilerin jailbreak'li cihazlar için modifikaysonlar oluşturmalarına izin veriyor.


Cydia Substrate için geliştirilen bir dinamik kitaplık ise, iOS SSLWrite işleviyle bağlantı kurarak verileri şifrelenmeden ve SSL üzerinden gönderilmeden önce okuyor. Zararlının bulunduğu kitaplığın adı Unflod.dylib; ancak kitaplık framework.dylib gibi farklı isimlerde de ortaya çıkabiliyor.


SSLWrite ile bağlanan zararlı, Apple'ın hizmetlerine gönderilen oturum açma isteklerini izliyor. Ardından Apple ID ve parolalarını veri içerisinden çıkartıp, bunları önceden kodlanmış bir IP adresine gönderiyor.


Jailbreak topluluğuna göre Unflod.dylib / framework.dylib dosyalarını silmek ve Apple ID'nizin parolasını değiştirmek, saldırıdan kurtulmanızı sağlıyor. Bununla birlikte dinamik kitaplığın cihaza ilk başta nasıl girdiği ve yanında başka zararılar getirip getirmediği bilinmiyor.

Tüm Konu: Jailbreak'li iPhone'larda tehlikeli zararlı!

Resimlerle: Büyüleyen iPhone 6 konseptleri!

Kaynak: www.chip.com.tr