Japon işi "Android-matik!"

CHIP Online
06-10-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'in hayatımıza ne kadar girdiğini hala fark etmediyseniz, bu makine sizi şaşırtacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/japon-isi-android-matik_42963.html

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Google, Japonya'da çok ilginç bir uygulama başlattı.


Cips ve gazlı içecek satan otomatlara benzer bir makine tasarlayan Google, bu makinelerden üçünü Tokyo'ya yerleştirdi. Ancak makineler cips veya gazoz değil, Android oyunları ve uygulamaları satıyor. En azından Android 4.0 işletim sistemi ve NFC özelliği bulunan telefon sahipleri makineden beğendikleri oyunu seçerek, telefonu cihaza yaklaştırmak suretiyle indirmeye başlayabiliyorlar.


Teorik olarak, Android telefonlarda yer alan Google Play market uygulamasının içinden bir oyun seçip yüklemek çok daha pratik bir çözüm ancak bunun için internet bağlantısı gerekiyor. Google Play makinelerinden oyun yüklemek içinse internet bağlantısına gerek kalmadan NFC üzerinden donwload yapılıyor. Ayrıca ekranda beliren "eğlenceli" animasyonda, uygulama ekrandan düşüp aşağıdaki "alma" penceresine ulaşıyor, bu da uygulamanın yüklendiğini anlatıyor.


Elbette, başka bir ülkede çok anlamlı olmayacak ve pratik kullanım alanı bulamayacak bu makineler, bu tür sevimli teknolojik girişimlerle oynamayı seven Japonlar için eğlenceli bir "reklam" uygulaması olarak kabul ediliyor. Makineden ücretli yazılımlar alınabilindiği gibi, ücretsiz uygulamalar da indirilebiliyor.


Android kullanıcısı olmayanlar da makinenin deneme amacıyla verdiği Nexus 4 telefon üzerinde uygulamaları test edebiliyor ancak sonra telefonu makineye geri teslim etmek zorunda.


Bu Android reklamı şimdilik Japonya'ya özgü kalacak gibi görünüyor ancak diğer ülkelerden de talep gelirse, Google'ın oyun makinelerini dünyaya taşıması mümkün olabilir.

Tüm Konu: Japon işi "Android-matik!"

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Kaynak: www.chip.com.tr