Japonya'nın internetle sınavı...

CHIP Online
05-09-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Teknoloji ve hızlı internetin merkezi Japonya'yı acil tedbir almak zorunda bırakan sorun; içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/jap ... e-sinavi_42383.html

Resimlerle: İnternetten nefret ettirenler

Japonya'da yakın zamanda yapılan hükümet destekli bir araştırmaya göre, 12 ile 18 yaşları arasındaki 518.000 öğrenci patolojik bir şekilde internet bağımlısı. Nihon Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalışma, Japon öğrencilerin yüzde 8.1'ini bağımlı olarak tanımladı.


İnternet bağımlılığının semptomlarını gösterenlerin arasında yüzde 23'ü uyumakta zorluk yaşıyor ve yüzde 15'i geceleri aniden uyanıyor.


Japonya'nın sağlık bakanlığı ise bu durumla savaşabilmek için daha derin bir araştırma içerisine girdi ve bunun yanın yanı sıra internet bağımlılığı kampları kurmaya başladı. Bu kamplarda bulunacak bağımlılar bilgisayar, akıllı telefon ve taşınabilir oyun konsolları gibi teknolojilerden uzak tutulacaklar.


Japonya hükümetinin önümüzdeki yıl aktif edeceği bu kamplar, dış alan aktiviteleri, yüz yüze iletişimin önemi gibi noktaların üzerinde duracak. Ayrıca buralardaki öğrenciler, psikiyatr ve psikologlar ile çalışarak bakanlığın internet bağımlılığının sebeplerini çözebilmesine yardımcı olacaklar.


Her şeye rağmen internet bağımlılığı çok fazla araştırıldığı halde çok az anlaşılan bir olgu olarak yerini koruyor. Bakalım Japonya'nın aldığı önlemler, bu sorunu azaltmak için yeterli olacak mı?

Tüm Konu: Japonya'nın internetle sınavı...

Resimlerle: İnternetten nefret ettirenler

Kaynak: www.chip.com.tr