java script fonsiyonun başka bir fonksiyonu tetikl

jakoos
19-11-2018, 18:42   |  #1  
jakoos avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2018

Merhaba,

Ben Java scripte aşina değilim. Ancak yapacağım işlemde Java script gerekli olduğundan bu konuda sizden yardım rica edicem.

Ben Google Sheets'de makro oluşturmak istiyorum. Oluşturmak istediğim makroyu anlatmaya çalışacağım. Sheetste 2 sayfanın açık olduğunu düşünelim. Ben 2. sayfadaki en üstteki satırdan başlayıp sırayla aşağıya inerek 1. sayfaya karşılık gelen satıra kopyalamak istiyorum. Tabi bu işlemi bir timeout a bağlayarak. Örneğin; 2. sayfa 1. satırını kopyala > 1. sayfa 1. satırına yapıştır ( tabi bu işlemi örnek 20 sn bekleyerek yapsın istiyorum) sonraki işlem bu sefer 2. sayfa 2. satırını kopyala>1. sayfa 2. satırına yapıştır. Sonra 2. sayfa 3. satırı kopyala> 1. sayfa 3. satıra yapıştır. 500. satıra kadar bunu yapacağım. Bu işlemi bir döngüde gerçekleştirmek istiyorum. 

>> Ancak şöyle bir durum var. Bu döngüyü tek bir fonksiyonda çalıştıramıyoruz sanırım çünkü bir fonksiyon çalışma süresinin limiti var. Yani bu şekilde tek bir fonksiyon uzun bekleme süresi alacağından( çünkü fonksiyon içine bekleme süresi koyduk) google sheets bunu engelliyor. (Ancak ben sleep bekleme işlemini kullandım yani timeoutu yapamadım. )O nedenle ben fonksiyonların bir sonraki işlemin olduğu fonksiyonu tetiklemesini istiyorum. Böylelikle tüm işlemler tek bir fonksiyonda yapılmayacak yani süre engeline takılmayacak ve her fonksiyonu kendinden sonraki fonksiyonu tetikleyecek bir döngü oluşacak.

Umarım açıklayabilmişimdir. Anlatamadıysam kusura bakmayın. İşimle ilgili bir konu olduğu için yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler

Sistem Bilgilerim