Java ya yeni başlayanlara tavsiyeler.

Daredevil__
05-01-2018, 16:59   |  #1  
Daredevil__ avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Arkadaşlar Java'ya yeni başladım. Youtube da bi kanalın Sıfırdan Java serisini takip ediyorum şu anda. Bir kaç sorum var bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
1)Kendi kendime öğrenerek ne kadar ilerleyebilirim? Nasıl bir yol izlenmeli?
2)Video yla mı yoksa yazılı kaynakla mı öğrenilmeli?
3)Kaynak olarak tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
4)Udemy de kurslar var onlar daha mı faydalı olur. Bir de bu udemy sertifikaları bir işe yarar mı?
5)Bu video serisinde öğreniyorum ama öğrendiğimi uygulayamıyorum gibi hissediyorum. Öğrendiklerimi ödev gibi uygulayabileceğim bi alıştırma listesi tarzı bir şey var mı?
6)İnternette java bilginle serbest iş yapabileceğim bir yer var mı ya da bir şirkette falan çalışma işleri nasıl oluyor. Kendi kendime öğrenerek iş yapabilecek seviyeye gelebilir miyim?
7)Bir gelir kaynağı olabilir mi Java?
8)İlla bir üniversiteden bilgisayar mühendisliğinden falan mezun olmak gerekiyor mu? ki ileride de şu anda okuduğum bölümden bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmayı düşünüyorum.
Şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

White-Fox
05-01-2018, 17:46   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Baya bir soru varmış ;


1-bence önüne gelen udemyde eğitim veriyor.Ben olsam edx gibi sitelerden faydalanmaya çalışırdım.

2-Javayı temel olarak öğren , Object-oriented mimarisini öğren.Ve en sonunda da kendine bir proje seç mesela hastane için bir program yaz yada bir market için hesap kitap tutacak.Niye dersen, Her şeyi biliyorsun classlar patternlar vs. yazdın bir hesaptutan program ee nasıl tutacaksın hesapları ? bir veritabanı lazım txt ye mi yazıcan.Ne olucak mecbur kalacaksın veritabanını öğreneceksin.öğrendin yazdın program bitti.e peki karşıya nasıl kuracaksın ? setup nasıl yapılır öğrenmek zorunda kalıcaksın.yaptın onuda hiç sıkıntı yok kullanıcı açtı programı bir baktı ekrana sığmıyor :D  adam da 1280x800 laptop ekranı var sen 22 inçlik monitörle çalışmışın :D  ne olucak ekran boyutunu ayarlamayı öğreneceksin.Bu liste uzar gider... Ancak en makulu budur bakarsın yaptığın program tutar bir gelir kaynağın olur hemde kendini geliştirmiş olursun.

3-Yurtdışında neyi yapabildiğine bakarlar , burada diplomana.

4-freelance çalışabilirsin yeterli tecrübe edinince yada bir iş bulabilirsin yada kendi işini kurarsın bilemem ,  gelir kaynağı olabilir sonuçta bu işi yapan milyonlarca insan var.