Java'da system exit

Egen
24-07-2016, 16:27   |  #1  
Egen avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

 


Merhaba arkadaşlar,

bir programda çıkış butonu var ve bu butona basıldığında programdan çıkmak istiyorum. System exit methodu ile oluyor dediler. Bende denedim.

çıkış butonunun actionlistener içine:

System.exit(1);

yazdım. Ama butona tıkladığımda programdan çıkmıyor.

Sizce nerde yanlış yapmışım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

İyi günler dileğiyle.

Naruto44
24-07-2016, 23:29   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2016

Hocam finish(); bu kodu denermisiniz bi.

Naruto44 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Egen
25-07-2016, 08:47   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

Tek finish(); mi yazıyoruz yoksa başka bir kod var mı?

Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Egen
26-07-2016, 19:06   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

Merhaba arkadaşlar,

arkadaşlar System.exit(1); yerine System.exit(0); yazmak lazımmış.

System.exit(0); // tüm jframeleri kapatır

kapanmasınıistediğinizpencere.dispose(); // yazdığınız pencereyi kapatır

İyi günler dileğiyle.