Jobs, Palm'ı patent davasıyla tehdit etmiş

CHIP Online
24-01-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un, yıllar önce diğer bir dev şirketi bakın nasıl tehdit etmiş...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/job ... it-etmis_38292.html

Resimlerle: Ne Palm ne de iPhone değil!

Salı günü ortaya çıkan bir mahkeme başvurusu, Apple ortak kurucusu Steve Jobs'un Apple çalışanlarını kapmaya çalışan Palm'ı patent davasıyla tehdit ettiğini gösterdi.


Jobs'un 2007'de Palm ile olan iletişimi, Apple, Google, Intel ve diğerlerinin çalışanlar arasındaki rekabeti yasadışı olarak ortadan kaldırmak üzere gizli bir anlaşma yaptığı iddiasıyla dava açılmasına neden oldu.


Savunma tarafı belgeleri gizli tutmak istese de San Jose, Kaliforniya Yerel Hakimi Lucy Koh, bu isteğin bazı bölümlerini reddetti. Böylece Jobs'un 2007'de o zamanki Palm CEO'su Edward Colligan ile yaptığı görüşmeler ortaya çıktı.


Ortaya çıkan bilgiye göre Jobs, yetenekli çalışanlar için iki şirket arasındaki rekabeti bitirmek istemiş. Açıklama, Colligan tarafından yeminli olarak yapılmış ve davacılar tarafından alıntılanmış. Colligan'a göre Jobs, böyle bir anlaşma yapmak istememeleri haline Palm'ın "Apple'ın birçok patentini ihlal ettiğine dair davalarla karşılaşacağını" söylemiş.


Palm'ın bu iddia dolayısıyla "gözünün korkmadığını" ileten Colligan, Jobs'a bu planın "muhtemelen yasadışı" olacağını söylemiş. Konuyla ilgili şimdiye dek Apple'dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Tüm Konu: Jobs, Palm'ı patent davasıyla tehdit etmiş

Resimlerle: Ne Palm ne de iPhone değil!

Kaynak: www.chip.com.tr

PCPCPCPCPCPCPCPCPC
24-01-2013, 15:26   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
64 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Apple ver mahkemeye davacı Apple madur Apple :D