Jobs'un verdiği söz dava açtırdı

CHIP Online
27-08-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Jobs'un yıllar önce bu adama verdiği tek bir söz, bugün Apple'ın ayağına dolaştı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/job ... -actirdi_35535.html

Resimlerle: Apple'ın efsane patronu Steve Jobs

Önce kim kimdir, onu açıklayalım...  Wayne Goodrich, Apple'ın önemli sunumlarının yapımcılığını üstlenen adamdı.  Yani Steve Jobs sahnede yeni iPhone'ları ve iPad'leri tanıtırken, sahne arkasında hep Goodrich vardı.  2005 yılında Jobs, Goodrich ile başbaşa yaptığı bir toplantıda ona Apple'da ömrünün sonuna kadar iş garantisi verdi.  Bu sözü verdiği dönemde Jobs'un sağlığıyla ilgili ilk sorunlar ortaya çıkmıştı ve belli ki Apple'ın kurucusu Goodrich'i tam da şu anda başına gelen durumdan korumaya çalışıyordu. Kısacası Goodrich, kısa süre önce Apple'dan kovuldu... Bunun üzerine, kendisne Jobs'un verdiği sözü hatırlayarak şirkete dava açmaya karar verdi.


Wayne Goodrich'in üstlendiği görev Jobs ile çok yakın bir iş ilişkisi anlamına geliyordu ve muhtemelen aralarında güçlü bir bağ oluşmuştu.  Goodrich, 1998'den beri Apple'da çalışıyordu.


Mahkeme başvurusunda Goodrich şunları söyledi: "Steve Jobs'un verdiği bu söz, onunla doğrudan çalışan bazı anahtar kişilere Apple'da iş güvencesi yaratma alışkanlığının bir sonucu."


Goodrich'in şikayetinin asıl sebebi, 2008'de kendisine şartlı olarak verilen hisseler üzerindeki hakkını kovulması nedeniyle kaybetmesi.  O dönemde 97,40 dolar olan hisseler şu anda 635 dolar değerinde.

Tüm Konu: Jobs'un verdiği söz dava açtırdı

Resimlerle: Apple'ın efsane patronu Steve Jobs

Kaynak: www.chip.com.tr