Jobs ve Adobe: Büyüyen Flash kavgası

CHIP Online
30-04-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Savaş sürüyor: Steve Jobs Flash'ı herkesin gözleri önünde yerden yere vurdu; Adobe hemen cevap verdi

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/jobs ... -kavgasi_19778.html


Resimlerle: Her yönüyle Apple iPad

Apple'ın CEO'su Steve Jobs, Apple'ın resmi sitesinde halka açık bir mektup yazdı ve Flash, HTML5 ve gelecekten bahsetti.

Adobe ve Apple'ın daha en başından yakın ortaklar olduğunu ancak zaman içerisinde çıkar ayrılığına düştüğünü belirten Jobs; Mac'te Adobe ürünleri ne kadar yaygın olursa olsun Flash'a iPhone, iPod ve İPad'de izin verilmeyeceğini açıkladı. Creative Suite yazılımlarını alanların yarısının Mac kullanıcısı olmasının durumu değiştirmeyeceğini belirtti.

Jobs'un sıraladığı sebepler: açıklık, tam internet, istikrar, güvenlik, performans, pil ömrü, dokunmatik ve yazılım entegrasyonu oldu. Jobs, Flash'ın masaüstü PC'lerde fare ile kullanılmak üzere tasarlandığını ve taşınabilir dokunmatiklere uygun olmadığını vurguluyor, Adobe'a HTML5 araçları geliştirmeye odaklanmasını öğütlüyor. Dahası Jobs, Adobe'dan geçmişi geride bıraktığı için Apple'ı daha az eleştirmesini ve geleceğe odaklanmasını istiyor.

Tüm konu: Jobs ve Adobe: Büyüyen Flash kavgası

Resimlerle: Her yönüyle Apple iPad


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce kim haklı? Ne kadar haklı?

Kapalı Hesap (53751)
30-04-2010, 19:56   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Steve Jobs, hem de yerden göğe kadar...

man on the moon
01-05-2010, 01:39   |  #3  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

flash ı şimdiye kadar sadece web geliştiricilerini kolaya kaçması olarak gördüm, ve hiç sevemedim,  hele ki banka sitelerinde kullanılmasına hiç bir anlam veremiyirom, özellikle bu çaylak denecek web site tasarımcıları hem kullanıcıların bant genişliğini çaldılar hem de olur olmaz güvenlik açığı sebeplarine neden oldular. her zaman flash sitelerde yama gibi gözümüzün içine girmiştir, özellikle farklı ihtiyaçları olan kullanıcılara hiç bir zaman kolaylık sağlamadığı gibi sinirlerini de alt üst etmiştir.