Joomla Simple Image Gallery

joomladersleri
07-06-2010, 06:52   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

JoomlaWorks tarafından geliştirilen bu eklenti Joomla makalelerinizin (içerik) içerisinde çok kolay ve estetik bir şekilde resim galerileri oluşturmanızı sağlayan plugin'dir. Resimlerinizi sizin belirleyeceğiniz boyutlara küçülten eklenti, resimlere tıklanması durumunda ligthbox tarzında popup pencerede tam boyutunda açılmasını sağlamaktadır.        Böylelikle Joomla sitenizde büyük ve yorucu resim bileşenleri kullanmanız gerekmemektedir ve direkt olarak makaleniz içerisine gödüğünüz resim galerisi ile ziyaretçilerinizi, resimleri göstermek için yeni bir sayfaya yönlendirmek zorunda değilsiniz.                                                                               
        Resimlerinizi yapmanız için gereken işlem ise çok basit. İlk olarak FTP programınız ile Joomla sitenizin bulunduğu dizine bağlanın. Orada bulunan images adlı klasöre girin ve içerisindeki Stories klasörünü bulun ve içine girin. Daha sonra buraya istediğiniz isimde bir klasör oluşturun. Makalenizde yayınlamak istediğiniz resimleri bu klasör içerisine yükleyin.
        Daha sonra resimler yayınlamak istediğiniz makale içerisine girin ve resimlerin yayınlanmasını istediğiniz yere şu kodu yazmanız yeterli:

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
{gallery}klasorismi{/gallery}
        Örnek olarak images/stories klasörü içerisinde resim-gallery adında bir klasör oluşturduğunuzu varsayalım ve makalede yayınlamak istediğiniz tüm resimler bu resim-gallery adlı klasöre yüklediğinizi varsayalım. Bu durumda makalede resimleri yayınlamak istediğiniz yere yazmanız gereken kod şu şekilde olacaktır:
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
{gallery}resim-gallery{/gallery}
        Böylelikle resim-gallery adlı klasördeki resimlerin hepsi, eklentinin ayarlarından düzenlediğim boyutlarda makalede yer alacaktır...

Simple Image Gallery plugin indirmek için ve kurulum - kullanım video dersi için tıklayınız!