Kablolu Ağ Bağdaştırıcısı Sorunu

Rabiss
12-07-2017, 01:21   |  #1  
Rabiss avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Herkese merhaba,

Şimdi modemde tüm ışıklar yanıyor ve Wifi ile telefonlardan internete sorunsuz bir şekilde bağlanıyoruz fakat kablolu olarak bilgisayara internet gelmiyor ve sorun gider dediğimde 'Kablolu ağ bağdaştırıcı sorunlar yaşanıyor' diyor. Bunu bir kaç gündür araştırıp kendi başıma bir şeyler yapmaya çalıştım ama hiçbir sonuç elde edemedim. Buradan yardım iatemeye karar verdim.

Şimdi bir sitede Aygıt Yönetcisinden ethernet driver ı kaldırıp geri yükleyin demişlerdi. Kaldırdım, bilgisayarı açıp kapattım ve yine aynı şekilde sarı uyarı işaretli duruyordu. Otomatik yükledi sanırım dedim. Sonra internetten ethernet driverlar indirmeye çalıştım ama hiçbiri etki etmedi ya da yanlış bir şeyler indirdim tam anlayamadım.

Bu da yetmezmiş gibi Ağ ve Paylaşım Merkezine girip sol tarafda ki Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin e tıkladığım anda karşıma bomboş bir yer çıkıyor yani ağlarda görünmüyor.

Anlayacağınız ne yapacağımı, ne indireceğimi, neyi değiştireceğimi şaşırdım. Yardım edebilir misiniz ??????

Note: Anakartım: Foxconn A74MX-S/A74MX-K 1.0 version

Windows 7 ultimate 32bit

White-Fox
12-07-2017, 10:39   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Aslında sadece devredışı bırakacaktınız sonra etkinleştirecektiniz ve problem çözülecekti şimdi neyi nasıl silip yerine ne kurdunuz bilmiyorum ama tekrar dediğimi deneyin olmuyorsa da doğru olan driver'ı kurduğunuza emin olun.

Rabiss
12-07-2017, 14:08   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Önce devredışı bırakıp sonra etkinleştirmeyi denedim bir işe yaramadı :// simge duruyor ama geri yükleyememiş olabilirim sanırım ve nasıl heri yükleyebileceğimi bilmiyorum. Aynı şekilde driver lardan hangisini insirebileceğimi bilmiyorum indirdiklerim hata veriyor üstelik anakart ve bit için uygun olanları indirmiştim.

Edit: Hallettim. Eğer aynı sorun ile karşılasak birisi olursa diye yazmak istedim. Önce ethernet driver'ı tamamen kaldırdım. Sonra modelini aygıtlardan bularak www.devid.info dan indirdim ve kurdum. Önce ethernet ışığı söndü ama bilgisayarı kapatıp fişini çekip geri takınca internete bağlanabildim. Teşekkürler...

Son Düzenleme: Rabiss ~ 14 Temmuz 2017 00:38