kablosuz ağ ve modem den anlayanlar bi yardım

by_keles
17-09-2013, 00:23   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

meraba arkadaşlar.
bende laptop var. kendime ait bir internetim yok. birgün kablosuz ağlara tıkladım airtes diye bir ağda şifre yoktu. ağa bağlandım. ve herhangi bir siteye girmek istediğimde şöyle bişey yazıyordu ''internete bağlanmak için kablosuz ağınıza şifre koyunuz... buradan web arabirimden yapınız falan yazuyordu. bende devam ettim. bi ekran geldi. modem ayarları ekranı heralde. başta airtes yazıyordu. orda kablosuz vardı. ona tıkladım. kablosuz ağ güvenliği dedim. ordan kafama göre bir şifre yapıp kaydet dedim.  sonra bi baktım ağda şifre var. şifreyi yazıp ağa bağlandım ve internete girebiliyorum. bu nasıl oluyor ? etrafta bulduğum bir ağa ben nasıl şifre koyup girebiliyorum... bana bir yardımcı olurmusunuz. gün içinde şifreyi kaldırıp sahibinin ağı almasını bekliyorum ama ağın gerçek sahibide almıyor... yani şifre koymuyor. şifre koymayıncada internete bağlanılamıyor. bi yardımcı olursanız sevinirim...

aşağıdaki resim benim pc yede geliyor. modem arayüzü bende gözüküyor !!

padisah
17-09-2013, 02:04   |  #2  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Yaptığın bir bilişim suçu (hırsızlığın bir çeşidini yapmışın) bir başkasının modemini elegeçirmişsin.

Sahibi modemin kablosuz ayarını yapmamış muhtemelen kablosuz aldığı modemi kablolu kullanıyor ve şifresiz olduğundan da senin internetini haksız yere kullandığın da da haberi yok henüz modemin kablosuz kurulumu tamamlanmadığı için modeme bağlanan herkes kurulum sayfasına yönlendiriliyor.

O modemin sahibini bul helallik iste olayı anlat ve modemini şifrelemesini iste.

by_keles
17-09-2013, 20:46   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

ne hırsızlığı ben sadece şifresi olmayan bir ağa bağlandım. ayrıca gün içerisinde şifreyi kaldırıyorum ki gerçek sahibi şifre koysun diye. ama koymuyor... peki ağda şifre varkane kablolu olarak ağa adam bağlandıgı zaman internet hizmetini alabilir mi ?
tamam ben bundan sonra ağla ilişkimi kesicem. şifreyi kaldırcam ama ben bu adamı nerden bulcam... hani ağ şiddeti heryerde aynı.
birsürü bilgisayarcıya sordum. modem ayarlarını senin yapman mümkün değil dedi. birde şöyle birşey yazdıydı. ''ağa bağlanan sayısı 12 cihaaz oldugu için modeminizin kablosunu takınız falan yazıyordu. yani başkalarıda kullanmakta sanırım... hiç anlamadım. kesiyorum bağlantıyı da ben bu ağın gerçek sahibini nassı bulcam işte o sorun ???

padisah
17-09-2013, 23:10   |  #4  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Nasıl bulursun bilemem ama kabloyla bağlanırsa o ekran gelmez o ekran sadece kablosuz internet için muhtemelen sahibi kablosuz internetinin sömürüldüğünü bilmiyor teknik bilgisi olmayabilir..

Adam farkında olmadan onun parasını ödediği hizmeti sen parasız olarak onun bilgisizliğinden faydalanarak alıyorsun buda hırsızlık oluyor. (Şiresiz olması kullanabileceğini ifade etmez. Bu şuna benzer: adam parasının çalınacağını düşünmediği/bilmediği için cebine, cüzdanına, kasaya, bankaya, vs. koymamış sokağın ortasına bırakmış sende onu alıp bir kısmını harcamış sonra sahibi alsın [cebine, cüzdanına, kasaya, bankaya, vs. koysun] diye aldığın yere geri koymuşsun ama sahibi parayı almamış sende habire tekrar alıp bir kısmını harcayıp geri koyuyorsun.)

O uyarı modemin maksimum kablosuz kullanıcı sayısına ulaştığını (Toplam 12 kişi o modeme bağlanıyor ve 13. kişi bağlanmak isteyince o hata geliyor.) artık sadece kablo ile modeme bağlanılabileceğini ifade ediyor.

Son Düzenleme: padisah ~ 17 Eylül 2013 23:13