Kablosuz ağınıza ekstra güç!

CHIP Online
31-01-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kablosuz ağınız sizi çıldırtıyorsa, bu 10 ipucu ile her şeyi değiştirmeniz mümkün!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ka ... stra-guc_45119.html

Resimlerle: Adım adım: Kablosuz ağınıza anten dopingi

Kablosuz ağların günlük hayatta rahatça kullanılabilecek olgunluğa erişmeleri hayli zaman aldı şüphesiz. En yeni standart olan ac henüz yaygınlaşmış ve oturmuş değil; bugünün en sağlam standardı kuşkusuz 802.11n. Ancak bu standarda uyumlu donanımların ve yazılımların oturması da çok kolay olmadı. Fakat artık pek çok uyumluluk probleminin ve benzer teknik sorunların geride kaldığını rahatça söyleyebiliriz.


Pek çok kullanıcı çeşitli kaygılar sebebiyle uzun yıllar boyunca kablosuz ağlardan uzak durdular. Veri güvenliğini sağlamanın kablolu ağlara oranla daha zor olması ve radyasyon korkusu bunlardan sadece ikisiydi. Öte yandan düzgün çalışan kablosuz internet erişimine bir kez alıştınız mı, bunun getirdiği rahatlıktan bir daha vazgeçebilmenize de imkân yok.


Her ne kadar modern kablosuz ağ donanımları belirli bir olgunluğa erişmiş olsalar da, yine de zaman zaman istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Gerçekte birkaç küçük noktaya dikkat ederek, bazı ufak ayarlar yaparak bu sorunları aşmak mümkündür. Her teknoloji gibi kablosuz ağların da kendilerine has huyları, sıkıntıları vardır. Bunlar hakkında vereceğimiz ipuçları sayesinde, kablosuz ağınızdan azami performans almanız mümkün olabilir.


Tüm Konu: Kablosuz ağınıza ekstra güç!

Resimlerle: Adım adım: Kablosuz ağınıza anten dopingi

Kaynak: www.chip.com.tr