Kablosuz ağların güvenliğinde boya devrimi

CHIP Online
25-01-2009, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Geliştirilen yepyeni bir yöntem, kablosuz ağların güvenliği için servet harcama dönemini bitiriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Kabl ... -devrimi_10651.html

Kablosuz ağların güvenliğini sağlamak her zaman için zor bir konu olmuştur. Şifreli bile olsa kablosuz sinyallerin kırılabilmesi, hem sizin IP'niz üzerinden bağlananların suç işlemesi, hem de kablosuz ağınızdaki hassas bilgilere ulaşılması anlamına gelir. Üstelik bu işi yapmak için çok farklı yöntemler kullanılabiliyor. Bu yöntemlerden birinden geçtiğimiz hafta yayınladığımız haberimizde zaten duyurmuştuk.

Özellikle firmalar, hassas bilgileri koruma ihtiyacından dolayı kablosuz ağların güvenliği için pek çok alternatif yöntem denediler. Özel pencereler veya duvarlarda kurşun bazlı metaller, binaların kablosuz ağının dışarıdan görünmesini engellese de bu tip yöntemler son derece pahallı. Fakat Japon araştırmacılar çok daha ilginç ve ucuz bir yöntem keşfettiler; boya!

Özel bir boya ile kablosuz ağları engellemek yeni bir fikir olmasa da, var olan güvenlik boyaları sadece sınırlı bir koruma sağlıyordu. Demir açısından zengin oksit içeren boyalar 2007'nin Mart ayından beri kullanılıyor ve bu boyalar elektromanyetik dalgaları emerek, dışarı sızmasını engelliyor. Fakat var olan boyalar 48GHz frekansının üzerine çıkan kablosuz ağ dalgalarına karşı etkisiz. Günümüzde büyük firmaların, kablosuz ağ yapılarında 100GHz frekansından bile güçlü dalgalar kullandığı biliniyor. Tokyo Üniversitesi'nde geliştirilen yeni bir boya, oda sıcaklığında 182GHz frekansa kadar engellemeyi başardı. İşin en güzel yanı ise maliyetin çok düşük olması. Özel geliştirilen bu boyların bir kilosu sadece 14 dolara (yaklaşık 23,5 TL) geliyor.

Tüm konu: Kablosuz ağların güvenliğinde boya devrimi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Evinizi bu özel boya ile boyamayı düşünür müydünüz?

Fattur
25-01-2009, 20:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Hayır...
Telefon da çekmiyordu değilmi bu boya olunca?