"Kafa göz yaran" oyun ve oyuncaklar!

CHIP Online
15-08-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Göz çıkartan, kafa yaran, felç geçirten ve bir şekilde yasaklanan 5 oyun ve oyuncak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ka ... uncaklar_48959.html

Resimlerle: Uğruna servet harcanan 10 oyun...

Herkesin çocukluk anılarına damgasını vurmuş olan oyunlar ve oyuncaklar vardır. Hangi çocuk pikniğe gidip de pisi otlarını yolmamıştır ve sonra bunları birbirine atmamıştır ki?

Neredeyse her çocuk hırsız-polis, saklambaç, elim sende derken çocukluk günlerini koşarak, oynayarak ve terleyip eve dönünce azar yiyerek geçmiştir. Annelerin teri emsin diye çocuklarının sırtına soktukları bez ve verdiği öğütler unutulabilir mi? "Hızlı koşma demedim mi sana? Bak sonra çarpışırsınız, kafanızı gözünüzü yararsınız, dikkat edin evladım! Sabahat'ın oğlu da senin gibi koşmuş, sonra Ahmet ile çarpışmışlar, ikisinin de kaşı yarıldı dikiş attılar" türü korkutmalar da eksik olmazdı.

Mantar tüfekleri ve çatapatlar da erkek çocuklarının vazgeçilmezlerindendi. Özellikle plastik boncuk tabancaları gibisi var mıdır? Ama elbette yine öğütler "Bak sakın gözüne tutma, gözünü çıkartırsın!" Ne yazık ki bu uyarılar haksız yere değildi. İşte çocukların ve yetişkinlerin oynarken zarar gördüğü, sonuçta yasaklanan oyun ve oyuncaklar...


Tüm Konu: "Kafa göz yaran" oyun ve oyuncaklar!

Resimlerle: Uğruna servet harcanan 10 oyun...

Kaynak: www.chip.com.tr