Kahramanmaraş Çağlayan Cerit Nasıl Bir Yer ?

ozgunwebtasarim
05-12-2018, 10:32   |  #1  
ozgunwebtasarim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2018

Çağlayancerit’ten haberler!
Bu yazımızda size Çağlayancerit ile ilgili haberlere yer verceğiz.
Çağlayancerit’te arıcılık kursu
Kale ve Küçükcerit köyünde Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu açılacak.
Çağlayancerit İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünden arıcılıkla uğraşan vatandaşı sevindirici haber geldi. Haber 'e verilen mülakatta İlçe Tarım Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “Çiftçilerin arıcılık desteklemelerinde ve tarımsal kalkınma desteklemelerinde başvuruda gerekli olan arıcılık sertifikası için arıcılık kursu açılacaktır. Başvurmayı düşünen çiftçilerin Çağlayancerit İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne gelip bilgi almaları gerekmektedir” denildi. Arıcıkla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen veya  arıcıkla uğraşıp eksik bilgilerini tamamlamak isteyen çiftçiler de katılabilir çağrısında bulunuldu.
Çağlayancerit İlçe Tarımdan yüzde 50 hibeli ceviz fidanı dağıtımı
İl Özel İdaresince Köylere Hizmet götürme Birliğine aktarılan ödenek doğrultusunda İlçe Müdürlüğümüzce % 50 hibeli Maraş-18 ceviz fidanı dağıtıldı.
İlçe Kaymakamı Ersin TEPELİ, dağıtılan ceviz fidanlarının ilçe tarımına katkı sağlayacağını, var olan üretimi artıracağını dile getirdi. İlçemizdeki tüm çiftçilere hayırlı olsun dedi Haber ' e.
İlçe Müdür V. Mehmet ÇÜRÜK,  ilçemiz geçimini tarımsal üretimden sağlamakta olup, ceviz ilçemiz için yetiştirilmesi ve pazarlama sorunu olmayan en uygun meyvedir. Dağıtılan 1900 adet ceviz fidanının 15-20 yıl sonra ortalama olarak 4000 adet ceviz verebileceğini bununda ilçemize yıllık 159,200.000 Tl katma değer katacağını ifade etti. Daha önce 110 torba silajlık mısır tohumu dağıtmıştık, amacımız bu projelerle çiftçilerimize ekonomik yönden katkı sağlamak, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmaktır. Çiftçilerimize fidan dağıtımı yaparken, fidan dikimi konusunda çiftçilerimize görsel olarak da teknik bilgi veriyoruz. Böylece çiftçilerimiz daha sonradan karşılaşabilecekleri sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Dağıtımız Maraş-18 fidanlarının çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca emeği geçen yetkililere ve tüm personelimize teşekkür ederim.
DOĞAKA'dan proje atağı
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Çağlayancerit Kaymakamlığı koordinasyonunda istihdam, sosyal içerme, kültür sanat ve spor alanlarında ilçenin ihtiyaçlarının ve önceliklerinin belirlenmesi ve projelerin desteklenmesi amacıyla 18 Şubat Salı günü bir toplantı düneledi.
Öğretmenevi toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda proje ofis çalışanları, proje koordinatörleri, STK ( Sivil Toplum Kuruluşu ) Temsilcileri ve diğer kurum temsilcilerinin katıldı.
DOĞAKA’dan Çağlayanceritli İşletme Sahiplerine Brifing
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), tarafından yürütülen Mali Destek Programı çerçevesinde Çağlayancerit’te faaliyet gösteren şirket ve işletme personeli birlik üyelerine brifing verildi.Maraş Haberleri 
2014 yılı bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek programı ve 2014 yılı sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik mali destek programı için 7 Ocak tarihinde DOĞAKA bünyesinde mali destek uzmanları tarafından brifing verildi.
Toplantıya katılan Çağlayancerit Kaymakamı Ersin Tepeli, İlçe halkının Kalkınma ajansının desteklerinden yararlanması gerektiğine dikkat çekerek; Çağlayancerit ‘in kalkınıp gelişeceğini ümit ettiğini beyan etti. Tepeli, Çağlayanceritlilere mali desteğin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
Yıldızı Parlayan Gençler Ödüllendirildi
Voleybol turnuvasında başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi.
DOĞAKA tarafından desteklenen “Köylerimizde Yıldızı Parlayan Gençler” Projesi kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren öğrenciler, Perşembe günü Çağlayancerit 80. Yıl Çok Programlı Lise Konferans Salonunda yapılan törenle ödüllendirildi.Haber. Turnuvaya katılmadan önce yirmi beş saatlik voleybol kursu alan öğrenciler 25-29 Aralık tarihlerinde turnuva yapmıştı. Turnuvaya Fatih Ortaokulu, İstiklal YİBO, 125. Yıl YİBO ve Çağlayancerit Ortaokulu katılmıştı. Turnuvada ilk üçe giren öğrencilere Pc Tablet, ayakkabı ve eşofman gibi hediyeler, öğretmenlere plaket verildi.
Programda konuşan Çağlayancerit İlçe Kaymakamı Ersin Tepeli; “Güzel bir proje. Sporu hepimiz yaşıyoruz. Sporu, küçüklüğümüzden başlayıp hayatımızın her alanına yerleştirmek gerektiğine inanıyoruz. Sporu, hayatınıza uyguladığınız zaman bunun faydasını göreceksiniz. Spor bedensel, fiziksel ve ruhi gelişmenize yardımcı olur” dedi. Gençlere, sporu hayatınızdan çıkarmayın nasihati ile sözlerini sürdüren Tepeli, böyle güzel projelerde buluşmak ümidi ile gençleri tebrik etti.
“Çiftçilerimiz Çağlayancerit Cevizine Sahip Çıkmalı”
Sonbahar,  dikim ayının gelmesiyle, çiftçilerimiz ceviz fidanı almaya başladı. Çiftçilerimize ise ilk uyarı Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Ömer Çedene’den geldi: “Yerli ceviz dikmeye özen göstermeli aksi taktirde Çağlayancerit cevizi özelliğini kaybeder.
Çağlayancerit’te  iklim ve toprak uyumluluğunun göz ardı edilerek farklı ceviz türlerinin  dikilmesinin, Çağlayancerit  cevizinin  kalitesini  olumsuz  etkileyeceğini belirten  Çağlayancerit  Ziraat Odası Başkanı  Ömer Çedene,  ceviz dikimiyle ilgili şunları ifade etti: “Farklı ceviz türlerinin daha verimli ve daha kaliteli olduğuna  inanılarak, Çağlayancerit  şartlarına uygun olup olmadığı , adaptasyon sağlayıp  sağlamayacağı göz ardı ediliyor. Çiftçilerimize bu durumun anlatılarak, ilçemize farklı ceviz türlerinin getirilmesi yerine Çağlayancerit Cevizi’nin fidanı üretilerek ya da aşılama yoluyla çoğaltılarak dikim yapılmasına teşvik edilmeli.”  Farklı ceviz türlerinin Çağlayancerit’te yaygınlaşmasının ilçe ekonomisine büyük zararlar verebileceğini ifade eden Ömer Çedene: “ Bir ürünün maddi gelir getirmesi için öncelikli olan marka değeridir.  Biz Çağlayancerit Cevizi’nin patentini aldık. İstiyoruz ki Çağlayancerit Cevizi, dünya genelinde aranan bir marka olsun.  O zaman halk cevizi kime satacağım diye düşünmez.Haber olarak  Çağlayancerit Cevizi, aranan bir ceviz olacağı için tüccarın eli üreticiye mahkûm olacak.  Böylece Çağlayancerit Cevizi, getirisi yüksek bir ürün olacak.  Ama çiftçimiz bu durumu umursamayıp ta farklı ceviz türlerini ilçemize getirmeye devam ederse; Çağlayancerit Cevizi’nin özelliği bozulur ve Çağlayancerit Cevizi diye bir şey kalmaz” dedi.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 05 Aralık 2018 16:08 Neden:
Bilisimkurdu
05-12-2018, 15:08   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 6
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2016

Güzel reklamlar müko :D