Karara rağmen korsanlar dalga geçiyor!

CHIP Online
04-03-2010, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Herkes onlara saldırıyor ama onlar adeta dalga geçiyor: İşte korsanların son marifeti...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kara ... -geciyor_18624.html

Resimlerle: Pirate Bay'in tüm logoları burada...

Geçtiğimiz yılın büyük kısmında gündemi meşgul eden The Pirate Bay davasını anımsayacaksınız. Mahkeme ardına mahkeme, dava üzerine dava görüldü, korsanlar bu davaların büyük kısmını kaybettiler ve temyizde de umdukların bulamadılar. Fakat kapalı olması gereken site bir türlü kapanmadı. En son görülen davanın sonucun da The Pirate Bay bir kez daha ve kesin olarak suçlu bulunmuş ve içeriğindeki telif hakları korunan tüm eserlere ait torrent dosyalarının silinmesine ve Hollanda vatandaşlarını siteye almamasına karar verilmişti.

Mahkeme The Pirate Bay'i doğrudan korsanlıkla suçlu bulmamış ama korsanı desteklediği nedeniyle cezalandırmıştı. Son karada ise The Pirate Bay'in üç kurucusuna önlemlerin uygulanması için 1 Mart'a kadar zaman tanınmıştı.

1 Mart geldi geçti ama sitede hiçbir değişiklik yok.


Tüm konu: Karara rağmen korsanlar dalga geçiyor!

Resimlerle: Pirate Bay'in tüm logoları burada...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu plan ne kadar süre işe yarar?

posicor
04-03-2010, 20:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Biri gidiyor, bir başkası geliyor.Bence müzik ve film (ve hatta yazılım) endistürisinin bu konuya farklı yaklaşımlarda bulunması gerek.

En ümit verici yaklaşımlar abonelik tabanlı içerik kolleksiyonları ve cloud sistemler.Bu sistemler ile firmalar sürümden kazandığı ve fiziki dağıtım maliyetinden kurtulduğu için fiyatlar oldukça düşüyor.Artı reklam gelirleri de cabası.Son kullanıcı açısından da oldukça faydalı, fiyatların düşmesinin yanı sıra içeriğin kalitesi mecburen artıyor.