Karşınızda Kendi Kendine Park Edebilen Sandalye

FreeCaptiv3
15-02-2016, 20:26   |  #1  
FreeCaptiv3 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015


Nissan mühendislerinin uzun süreden beri uğraştıkları “Kendi Kendine Park Edebilen Sandalye”, sonunda tanıtıldı.

Nissan şirketinin ürettiği otomobillerde bulunan Park Asistanı teknolojisinden esinlenen mühendisler, masanın hemen alt tarafına kendi kendine park edebilen bir sandalye geliştirdiler. Artık işlerimiz daha da kolay!

Sandalyenin kendi kendine park edebilmesini sağlamak isteyen mühendisler, bir sandalyeye elektrikli motor ve özel tasarım tekerlekleri monte ederek, sandalyenin 360° hareket etmesini sağladılar. Daha sonra ise bu sandalyeler, tavanda dört adet kamera bulunan bir odanın içerisine konuldular. Tavandaki kameralar sayesinde odanın ayrıntılı bir haritasını çıkarabilen sandalyeler, masanın alt kısmına kendi kendilerine park edebildiler.

Tanıtım filminde ise, şirketin bir çalışanı dağınık duran sandalyelerin bulunduğu odada ellerini bir kez çarptığında, tüm sandalyeler nizami bir şekilde masanın etrafına park ediyorlar.

Akıllı Park Eden Sandalye teknolojisi, Birdman ekibi ile birlikte geliştirildi. Japon otomobil üreticisinin bu sandalyeyi tasarlamadaki amacı, ürettiği otomobillerde kullandığı teknolojilerin, “insan hayatını ne kadar çok kolaylaştırdığı” mesajını aktarmak olsa gerek.
Bu kendi kendine park edebilen sandalye hakkında sizin görüşleriniz nelerdir? Aşağıya yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz.

Not: Videolar linkteki konudadır.

Kaynak: http://www.otomobilimbenim.com/o ... bilen-sandalye.html